BMW Group trece la vânzări directe, la fel ca Tesla

Autor: EVmarket Romania
bmw showroom

BMW Group lansează vânzările directe în Europa în 2024, mai întâi pentru MINI și apoi pentru automobilele BMW. Acesta va fi introdus în toată Europa în mai multe etape, începând cu MINI în Italia, Polonia şi Suedia la 1 ianuarie 2024. România fiind programată pentru finalul acestui an, iar marca BMW urmând să facă tranziția din 2026.

Clienţii din Italia, Polonia şi Suedia pot utiliza din octombrie 2023 precomenzile online pentru noul MINI Cooper integral electric şi noul MINI Countryman ca parte a noului model de vânzare.

Modelele MINI și BMW vor putea fi cumpărate online sau fizic

BMW Group va digitaliza întregul proces de achiziție, oferind clienților posibilitatea de a alege între experiențele de cumpărare online şi fizice – şi comutarea fără probleme între cele două.

Noul model de vânzări va aduce beneficii deopotrivă clienților, dealerilor şi BMW Group. Prețurile standard la nivel național pentru modele de automobile identice vor asigura transparența prețurilor pentru clienți.

„Această tranziție către vânzări directe cu dealerii este o etapă-cheie în realinierea diviziei noastre de vânzări, care este în curs din 2020.

 

Noul model de vânzări ne va permite să comunicăm direct cu clienţii noştri şi să oferim BMW Group o interfaţă de client directă”, a declarat Pieter Nota, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG, responsabil pentru Clienţi, Brand şi Vânzări.

Când noul model de vânzări va fi implementat, BMW Group va continua să depindă de reţeaua sa de dealeri existentă, valorificând unul dintre punctele sale forte principale ca afacere: o structură de vânzări foarte funcţională şi consacrată.

V-ar putea interesa și:

Noul model de vânzări a fost creat într-un proces îndelungat în care dealerii au fost implicaţi activ.

„Aş dori să le mulțumesc foarte mult dealerilor noștri pentru cooperarea constructivă şi pentru răspunsul pozitiv pe care ni l-au oferit prin semnarea în proporție de 100% a contractelor noastre de agent MINI. Aceasta este o confirmare clară a planurilor noastre de a merge mai departe împreună”, a adăugat Pieter Nota.

BMW Group se așteaptă ca cererea de contact personal cu clienții să continue în viitor, dealerii jucând un rol-cheie.

Modelul de agent oferă dealerilor o bază atractivă şi pregătită de viitor pentru afacerea lor, precum şi o mai mare siguranță în planificare. Aceștia vor câștiga un comision fix per automobil vândut, care este calculat cu atenție şi ia în considerare întreaga gamă de factori de business.

V-ar putea interesa și:

Acelaşi lucru este valabil şi pentru achiziţiile online, unde vor fi remunerați integral pentru livrările de automobile. În plus, noul model de vânzări le permite să se concentreze pe serviciul de consultanță şi le oferă acces la întregul stoc de automobile al BMW Group.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn