XPeng G9, prima mașină electrică din lume care va primi 200 de km autonomie în 5 minute

Autor: Cristian Gubandru
xpeng g9, mașini chinezești,

Startup-ul chinezesc de vehicule electrice XPeng va lansa în septembrie un vehicul electric (XPeng G9), care se va putea încărca mai rapid decât orice altă mașină electrică din lume. Livrările încep în trimestrul 4 al anului 2022.

Potrivit companiei, XPeng G9 va putea câștiga 200 de kilometri (124 de mile) de autonomie în doar 5 minute. SUV-ul electric G9 are arhitectura de 800V, fata de cea de 400V pe care o au aproape toate celelalte vehicule electrice. (Porsche Taycan este o excepție).

XPeng instalează stații de încărcare ultra rapide S4

XPeng instalează acum „stații de încărcare ultra rapide S4” de 480 kW pentru a putea oferi 200 de km de autonomie în doar 5 minute modelului sau electric G9.

„Am inaugurat cea de-a 1000-a stație de încărcare la Sunac Mall din Guangzhou. Rețeaua de încărcare a XPENG acoperă acum 337 de orașe din China. În trecut, era nevoie de 1 oră pentru a încărca o baterie de la 10% la 80%. Vom pune la dispoziție tehnologia de supraîncărcare pentru toate mașinile noastre, permițându-le să fie încărcate în doar 20-30 de minute”, spune Xiaopeng He, președinte și CEO al XPENG Motors.

G9 se mândrește cu noul sistem de propulsie XPeng care utilizează prima platformă din carbură de siliciu (SiC) de producție în masă de 800 V din China, permițându-i să adauge până la 200 km de autonomie CLTC în doar cinci minute.

Autonomie XPeng G9

SUV-ul electric chinezesc G9 oferă o autonomie CLTC maximă de 702 km. SUV-ul de dimensiuni medii are o lungime de 4891 mm/latime 1937 mm/inaltime 1680 mm, ampatament 2998 mm.

Dispunând de 31 de senzori Lidar, cipuri inteligente NVIDIA DRIVE Orin-X de asistenta la condus și arhitectura de comunicare Gigabit Ethernet, G9 are capabilități puternice de detectare și putere de calcul.

xpeng g9 suv electric

G9 este echipat cu primul sistem interactiv de interfață 3D produs în serie din industrie, oferind o experiență unică și intuitivă. Ecranul dublu de 14,96″ este echipat cu un cip Qualcomm Snapdragon 8155; atât afișajele primare, cât și cele secundare pot fi comutate și partajate fără probleme. Sistemul multimedia 3D proiectează lumea reală pe ecran, oferind feedback în timp real în timpul conducerii, îmbunătățind astfel experienţa la volan.

XPeng deschide reprezentanțe în Suedia și în Țările de Jos

G9 are, de asemenea, un asistent vocal ce ofera răspuns în milisecunde daca este intrebat de pe orice loc din vehicul.

Pentru a crea cea mai bună experiență audio-vizuală, XPeng a introdus Xopera la G9. Xopera simulează izolarea fonică la nivel de sală de concert utilizând un sistem audio Dynaudio Confidence care conține 28 de difuzoare care produc o putere totală de 2250W.

Cu aplicarea tehnologiei audio Dolby Atmos, hardware-ul și software-ul funcționează în tandem pentru a oferi o experiență 5D captivantă.

Scaunele din față cu design ergonomic au funcții de încălzire, ventilație și masaj, în timp ce scaunele din spate pot fi reglate electric și oferă, de asemenea, funcții de încălzire și masaj.

Motorizare G9

XPeng G9 are o putere de 405 kW/550 CP (față: 175 kW; spate: 230 kW) și un cuplu maxim de 717 Nm. Șasiul este reglat de ingineri dn Germania.

G9 poate accelera de la 0 la 100 km/h în aproximativ 3 secunde.

SUV-ul adoptă un sistem avansat de suspensie multi-link în față, precum și un sistem de suspensie pneumatică cu două camere. Aceasta oferă o gamă mai largă de ajustări de rigiditate care, în combinație cu ADAS, ajută mașina să facă față cu ușurință la condiții complexe de drum.

V-ar putea interesa și:

XPENG are sediul în Guangzhou, China, si birouri multi-regionale în Beijing, Shanghai, Shenzhen, Silicon Valley și San Diego. În 2021, compania și-a stabilit sediul central european în Amsterdam, împreună cu alte birouri dedicate în Copenhaga, München, Oslo și Stockholm. EV-urile XPENG sunt fabricate la fabrica deținută în totalitate din Zhaoqing, China. Pentru a ne extinde și mai mult capacitatea de producție, acum sunt în construcție două noi baze de producție inteligente de autovehicule electrice în Guangzhou și Wuhan.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter șLinkedIn