Cum arată o stradă din Cluj-Napoca modernizată cu fonduri europene

Autor: EVmarket Romania
A+A-
Reset
O stradă din Cluj-Napoca, strada Emil Isac, a fost modernizată cu fonduri europene și deschisă, recent, circulației. 

Deși nu este o stradă foarte lată, traficul a fost împărțit în mod egal între pietoni, bicicliști și mașini.

„Zona centrală a municipiului trece printr-o etapă complexă de modernizare prin variate proiecte europene. În acest cadru este inclusă și modernizarea străzii Emil Isac. Acum, strada este deschisă circulației și finalizată în proporție de 98%”, spune Emil Boc, primarul orașului Cluj-Napoca.

V-ar putea interesa și:

Pe această stradă există 6 stații de încărcare biciclete și trotinete

Pe strada Emil Isac Au fost amenajate piste de biciclete (înainte nu existau pe această stradă), marcate cu asfalt pigmentat, au fost instalate rastele pentru biciclete, precum și 6 stații de încărcare pentru biciclete și trotinete electrice.

„Pietonii rămân de asemenea o prioritate în fiecare proiect european, Primăria subliniind importanța pe care o acordăm zonelor pietonale prin programul Walkable City”, spune primarul orașului.

Pe str. Emil Isac trotuarele și noul scuar amenajat sunt finalizate în proporție de 99% și sunt realizate din plăci de granit, cu o grosime de 10 cm. Jumătate din arborii incluși în proiect au fost deja plantați.

V-ar putea interesa și:

Pe lângă acestea, au fost amenajate trei zone pentru accesul facil al persoanelor cu dizabilități.

În ceea ce privește traficul auto, carosabilul este 99% finalizat, au fost amenajate zone de liniștire trafic, două locuri de parcare pentru persoanele cu dizabilități, precum și o stație de încărcare pentru 2 mașini electrice.

După finalizarea 100% a lucrărilor, acestea vor trece în etapa de recepție.

Foto: Facebook Emil Boc

Urmărește-ne pe FACEBOOK

Știri similare