Circulația pe Transalpina a fost redeschisă la Novaci-Rânca

Autor: EVmarket Romania
circulatia pe transalpina

Circulaţia pe Transalpina, pe sectorul de drum Novaci – Rânca de pe DN 67C (km 16+000 – km 34+800), a fost reluată pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 7,5 tone, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Circulația pe Transalpina cu lanţuri antiderapante

„Precizăm că de la km 22+000 este obligatorie montarea de lanţuri antiderapante. Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate”, au spus reprezentanţii CNAIR.

Circulaţia pe Transalpina, între Novaci şi Rânca, judeţul Gorj, a fost închisă luni seara din cauza viscolului puternic şi a vizibilităţii extrem de reduse, a anunţat Compania de Drumuri.

„Luni, 17.01.2022, având în vedere ninsorile abundente şi viscolul care produc vizibilitate extrem de redusă, CNAIR şi Poliţia Rutieră au decis închiderea sectorului de drum Novaci – Rânca de pe DN 67C (km 16+000 – km 34+800), începând cu ora 21:30, pentru toate categoriile de autovehicule”, a precizat CNAIR.

Transalpina (DN 67c) este cel mai înalt drum rutier din România și din Munții Carpați și atinge altitudinea maximă (2.145 m) în Pasul Urdele.

Denumit și drumul regelui, Transalpina traversează Munții Parâng de la N la S fiind paralelă cu Valea Oltului și Valea Jiului și face legătură între localitățile Novaci (Gorj) și Săliște (Sibiu). Drumul a fost inaugurat de Regele Carol al-II-lea în 1938 și a rămas neasfaltat până în 2009.

În fiecare an, Transalpina se închide pe 15 octombrie, însă în funcție de condițiile meteo această dată poate fi prelungită.

Transalpina – DN 67C

Lungime totală: 148 km – între DN 67 (Bengesti ) și DN1/DN7 (Sebeș)
Durata parcurgerii traseului cu mașina: 3 ore
Anii construcției: 1930-1935
Reabilitare completă: 2009-2011
Punctul cel mai înalt de pe Transalpina: Pasul Urdele – 2.145 metri
Porțiunea cea mai frumoasă: Râncă – Obârșia Lotrului

V-ar putea interesa și:

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter șLinkedIn