VIDEO: Ninsoare pe Transfăgărășan in 2023

Autor: EVmarket Romania
3,5K afișări
transfagarasan zapada ninsoare

Ninsoare pe Transfăgărășan în luna octombrie 2023. Iarna a început să-și facă simțită prezența pe cel mai frumos drum de munte din România.

Prima ninsoare pe Transfăgărășan s-a așternut pe zona cea mai înaltă a DN 7C, pe tronsonul dintre Bâlea Lac și Bâlea Cascadă. Zăpada nu este foarte mare, dar drumul a devenit periculos.

banner Petrom

„Drumarii districtului Piscu Negru au acționat cu autoutilaje cu lamă și material antiderapant în zona înaltă a DN 7C – Transfăgărășan.

Circulați prudent, plecați la drum doar dacă aveți autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și informați-vă în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate. În zona înaltă a Transfăgărășanului se circulă în condiții de iarnă!”, au postat pe Facebook Direcția Regionala de Drumuri si Poduri București.

VIDEO: Ninsoare pe Transfăgărășan. Drumul rămâne deschis

Utilajele de deszăpezire de la Districtul Bâlea au intervenit pentru curățarea carosabilului. Stratul de zăpadă are în jur de 3 cm. pe tronsonul dintre Bâlea Lac și Bâlea Cascadă, dar deocamdată nu sunt probleme de circulație.

În 2023, drumul montan a fost deschis circulației pe 15.06.2022, între km 104+000 (Piscu Negru) și km 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă), pentru toate categoriile de autovehicule. Autoritățile au promis că atât Transfăgărășanul, cât și Transalpina, vor rămâne deschise traficului rutier pe toată durata anului, fără a mai fi închise unele segmente de drum câteva luni din an.

V-ar putea interesa și:

În fiecare an, Transfăgărășanul (DN 7C) se închidea pentru 8 luni, între 1 noiembrie și 1 iulie. Circulația rutieră era închisă doar pe sectorul de drum cuprins între Piscu Negru și Cabana Bâlea Cascadă din cauza vremii. Pe acest segment de drum este zăpadă timp de 7-8 luni, existând risc de avalanșă sau de căderi de pietre.

Altitudine DN 7C Transfăgărășan

Transfăgărășanul, construit între 1970 și 1974, este al doilea cel mai înalt drum din România, după Transalpina. Drumul spectaculos care traversează Munții Făgăraș urcă până la altitudinea de 2.040 metri lângă Lacul Bâlea.

Câți km are Transfăgărășanul

Transfăgărășan are 92 de kilometri lungime și trece prin cel mai lung tunel din România, 887 de metri. Drumul începe în comuna Bascov, județul Argeș, în direcția Curtea de Argeș, și se termină la intersecția cu drumul DN1, între Sibiu și Brașov, lângă comuna Cârțișoara.