Ce performanțe are noua anvelopă de vară Bridgestone Turanza 6

Autor: Cristian Gubandru
Bridgestone Turanza 6

Producătorul de anvelope premium Bridgestone a lansat noua anvelopă de vară pentru autoturisme Bridgestone Turanza 6, care are cea mai bună performanță din clasa sa pe carosabil umed.

Noua Bridgestone Turanza 6 a fost dezvoltată folosind tehnologia revoluționară de proiectare virtuală a anvelopelor Bridgestone. Acest lucru permite crearea și testarea unei versiuni digitale a anvelopelor în curs de dezvoltare, ajutând Bridgestone să prezică modul în care o anvelopă se va comporta în diferite condiții înainte de a construi fizic prototipuri.

În faza de dezvoltare, această abordare sustenabilă asigură o economie de 21% din materiile prime și emisiile de CO2. În același timp elimină 60.000 de kilometri și 7,7 tone de CO2 din tot procesul de testare în aer liber a prototipurilor.

Dezvoltată și fabricată în Europa, Bridgestone Turanza 6 va fi disponibilă în întreaga regiune începând cu ianuarie 2023, cu 136 de dimensiuni, de la 16″ la 22”, în gama de vară de schimb – atât pentru autoturisme, cât și pentru SUV-uri de șosea. Acest lucru satisface cererea șoferilor și aduce 34 de dimensiuni noi, cu accent pe segmentul diametrelor mari.

Performanțe Bridgestone Turanza 6

Noua anvelopă Bridgestone Turanza 6 are o durată de viață îmbunătățită cu 22% în comparație cu modelul precedent, Turanza T005.

Bridgestone Turanza 6 oferă, de asemenea, o eficiență îmbunătățită a consumului de combustibil sau o autonomie extinsă a bateriei (în funcție de tipul de vehicul), oferind o reducere de 4% a rezistenței la rulare față de modelul precedent și cea mai bună rezistență la rulare din clasa sa, cu eticheta UE de grad-A, pentru anumite dimensiuni selectate.

Acest lucru este susținut de introducerea unei protecții aerodinamice a jantei, concepută pentru a reduce rezistența aerului pe anvelopă în timpul condusului.

Bridgestone lansează noua anvelopă semi-slick Potenza Race

Conform testelor efectuate de compania independentă TÜV SÜD, Bridgestone Turanza 6 își depășește concurenții din segment cu cea mai bună performanță pe teren umed din clasa sa.

Testele efectuate relevă că este cea mai bună anvelopă în manevrele de viraje și oferă performanțe remarcabile în linie dreaptă. Noua anvelopă obține, de asemenea, cea mai bună aderență pe teren umed din clasa sa, cu eticheta UE gradul-A, pentru întreaga gamă.

Potrivit unui studiu, 86% dintre șoferi menționează „performanța pe carosabil umed” ca fiind unul dintre cele mai importante aspecte atunci când cumpără o anvelopă, iar ploaia și carosabilul umed au fost identificate ca fiind o provocare cheie cu care se confruntă pe șosea.

„Suntem încântați să prezentăm cea mai recentă anvelopă din clasa noastră, Bridgestone Turanza 6, dezvoltată cu ajutorul unor tehnologii revoluționare pentru a oferi clienților noștri o anvelopă sigură, sustenabilă și eficientă, care funcționează atunci când au cea mai mare nevoie de ea,” a declarat Emilio Tiberio, COO și CTO Bridgestone EMIA.

Bridgestone Turanza 6 este rezultatul mai multor tehnologii, cu diverse inovații revoluționare în ceea ce privește modelul benzii de rulare, compoziția și construcția, care îi îmbunătățesc capacitățile de performanță.

Printre acestea se numără TECHSYN și ENLITEN – un set de tehnologii care oferă cele mai bune performanțe anvelopelor, cu un pas înainte spre sustenabilitate în comparație cu generațiile anterioare, ambele fiind prezente pentru prima dată pe o anvelopă de schimb Bridgestone.

Bridgestone Turanza 6, proiectată și pentru vehicule electrice

Datorită tehnologiei ENLITEN, noua anvelopă Bridgestone Turanza 6 este potrivită pentru vehiculele hibride și electrice, contribuind la optimizarea performanțelor acestora.

Printre acestea se numără: o rezistență scăzută la rulare (care sporește durata de viață a bateriei și răspunde îngrijorărilor legate de autonomie), un control excelent pentru a rezolva problemele specifice de conducere a vehiculelor electrice, o toleranță mai mare la uzură pentru a combate degradarea anvelopelor din cauza greutății și a cuplului mai mare.

V-ar putea interesa și:

De asemenea, a fost luată în considerare și reducerea substanțială a zgomotului pentru confortul șoferului, deoarece zgomotul aproape inexistent al motorului în cazul vehiculelor electrice potențează sunetul de rulare al anvelopelor. Bridgestone Turanza 6 oferă o reducere cu 2db a zgomotului de trecere față de modelul precedent.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter șLinkedIn