Un client de mașină electrică alimentează de 50 de lei

Autor: EVmarket Romania
locatiile statiilor timpuri noi, mașină electrică,

Cantitatea de energie medie alimentată de un posesor de mașină electrică pe durata unei sesiuni de încărcare a fost anul trecut de 20,5 kWh, echivalentul unui cost mediu de aproape 50 de lei pentru o oprire de alimentare, reiese din datele analizate de Eldrive România în cadrul rețelei.

Anul trecut, rețeaua de stații de încărcare mașini electrice a avut un uptime de 95%.

Durata medie a unei sesiuni de încărcare a fost de 56 de minute.

Compania are peste 350 de puncte de încărcare în România, iar ținta pentru 2024 este de a încheia anul cu peste 1000 de puncte de încărcare pe teritoriul țării. Din totalul celor 350 de puncte de încărcare din România, 82% sunt rapide (DC), iar restul de 18% sunt semi-rapide (AC).

V-ar putea interesa și:

Eldrive România va acoperi integral teritoriul țării cu stații de încărcare pentru mașini electrice, în 2024. Astfel, inclusiv județele neacoperite încă pe harta cu stații de încărcare vor avea parte de infrastructură pentru mașini electrice.

Pentru aceste investiții, compania se bazează pe capitalul propriu, precum și pe o parte din finanțarea de 40 milioane euro acordată de Banca Europeană de Investiții (BEI) – acest împrumut fiind acordat nu numai pentru întărirea infrastructurii EV din România, ci și pentru Bulgaria și Lituania.

V-ar putea interesa și:

Eldrive operează peste 1.200 de puncte de încărcare în trei țări: România, Bulgaria și Lituania. Stațiile de încărcare sunt amplasate în parcările centrelor comerciale, clădirilor de birouri, cartierelor rezidențiale și stațiilor de carburanți.