Recall Volkswagen pentru 721 de autovehicule Transporter 6.1

Autor: Dan Vache
volkswagen transporter t6.1

Porsche România face un nou recall și aduce în service pentru reparații 721 de mașini Volkswagen Transporter 6.1 fabricate până în martie 2021, pentru înlocuire cabluri bowden.

Volkswagen AG a constatat că la autovehiculele Transporter 6.1 dintr-un interval de fabricație limitat, este posibil ca, la temperaturi sub punctul de îngheț să existe pericolul ca în regim de rulare să se deschidă de la sine ușa șoferului sau ușa pasagerului față.

Prin geamurile laterale retractabile, în uși poate pătrunde apă și, din cauza etanșării neadecvate, apa poate pătrunde în cablurile Bowden ale ușilor față.

La temperaturi sub punctul de îngheț, această situație poate duce la împiedicarea mișcării cablului Bowden din cauza „înghețării” și, drept urmare, în anumite condiții, există posibilitatea unei încuieri aparente a ușilor față.

Toți dealerii Volkswagen au fost informați cu privire la această măsură. Dealerii vor trimite clienților scrisori de rechemare în vederea programarii în service.

La autovehiculele afectate Transporter 6.1 se voi înlocui cablurile bowden.

Posesorii de autovehicule afectați de această problemă trebuie să ia legătura cât se poate de repede cu un partener autorizat Autovehicule Utilitare Volkswagen, pentru a putea conveni un termen. Măsura durează aproximativ 3,5 ore. Reparația este desigur gratuită.

Până la efectuarea măsurii la autovehiculul afectat, se vor respecta următoarele restricții sau indicații:

  • La temperaturi sub punctul de îngheț, cablurile Bowden ale ușilor față pot fi înghețate, fapt care poate duce la încuierea aparentă a ușilor.
  • Înainte de începerea deplasării la temperaturi sub punctul de îngheț, se va verifica în fiecare caz dacă se constatată un comportament neobișnuit de deschidere a ușii, de exemplu, un mâner exterior al ușii cu funcționare neobișnuit de greoaie sau un mâner exterior al ușii care nu revine în poziția sa inițială. Într-o astfel de situație, este indicat să nu se utilizeze autovehiculul.

Cauciucuri de iarnă sau all season? Ce să alegi

Cei care nu se mai afla în posesia autovehiculului menționat, este necesar să comunice numele și adresa noului proprietar, respectiv situația autovehiculului.