Toyota Corolla Cross: specificații și prețuri în România

Autor: Dan Vache
Toyota Corolla Cross

Toyota Corolla Cross este primul SUV Corolla. Bazat pe filozofia Toyota TNGA, Corolla Cross prezintă cele mai recente dezvoltări ale platformei GA-C.

Toyota Corolla Cross, prețuri în România

Crossover-ul urban Toyota Corolla Cross are un preț de listă în România de 36.300 euro cu TVA si de 33.300 euro cu TVA prin Programul Rabla 2023.

Toyota Corolla Cross în versiunea 4×4 are un preț de listă de 40.200 euro cu TVA (echipare Dynamic) și de 36.900 euro cu TVA prin Rabla.

Date tehnice Toyota Corolla Cross

Corolla Cross are 4460 mm lungime, 1825 mm lățime, 1620 mm înălțime și are un ampatament de 2640 mm. Noul model se află între Toyota C-HR și RAV4, în segmentul C-SUV, oferind confortul, caracterul practic și versatilitatea esențiale familiilor active cu copii mici.

Corolla Cross este primul model Toyota la nivel global care beneficiază de noul sistem hibrid de generația a cincea.

Cea de-a 5-a generație a grupului motopropulsor Toyota, cu autoîncărcare, complet hibrid FWD (față) sau AWD-i (tracțiune integrală inteligentă) se bazează pe predecesorul său însă oferă mai mult cuplu, mai multă putere electrică, o eficiență mai mare și o plăcere sporită de a conduce.

Cutia de viteze a fost reproiectată împreună cu noi sisteme de lubrifiere și distribuție a uleiului care utilizează ulei cu vâscozitate scăzută. Acest lucru contribuie la îmbunătățirea eficienței și a puterii datorită reducerii pierderilor electrice și mecanice.

Dispunând de cele mai recente evoluții în bateriile Li-ion, noul sistem de acumulatori este mai puternic și cu 40% mai ușor decât înainte.

Sistemul de propulsie hibrid FWD de 2,0 litri generează 146 kW/197 CP, oferind o accelerație de la 0 la 100 km/h în 8,1 secunde.

Varianta AWD-i dispune de un motor electric suplimentar, puternic, pe puntea spate, care dezvoltă 30,6 kW. Motorul din spate se cuplează automat pentru a oferi o tracțiune mai mare.

 

Toyota Corolla Cross Toyota Corolla Cross

Numeroase tehnologii avansate echipează noua Corolla Cross:

  • instrumentar de bord digital, cu display de 12.3 inch (cel de SUA are ecran de 7 inch),
  • sistemul multimedia are un ecran de 10.5 inch,
  • sistem HMI (Human Machine Interface).

Cu un nou procesor mai rapid, cel mai recent sistem de infotainment multimedia cu ecran tactil de 10,5 inch, dispune de Apple CarPlay wireless și conectivitate Android Auto prin cablu și un pachet Toyota Smart Connect.

Clienții pot experimenta acum confortul navigării în cloud, evenimente rutiere, un agent vocal și actualizări automate. O suită de servicii conectate din aplicația MyT include analize de conducere, locația mașinii și chiar funcții de control de la distanță, cum ar fi climatizarea și blocarea ușilor.

V-ar putea interesa și:

Noua Corolla Cross este echipată cu T-Mate, care combină pachetul Toyota Safety Sense cu alte sisteme active de asistență la conducere și parcare.

Lista cu sisteme de siguranță include:
  • Pre-Collision System,
  • Intersection Cut-In Traffic Assist,
  • Intersection Turn Assist,
  • Lane Trace Assist,
  • Cruise Control Adaptiv,
  • Blind Spot Monitor Rear Cross Traffic Alert cu funcție Automatic Braking.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn