Specificații Toyota Aygo X și preț în România

Autor: Cosmin Lixandru
A+A-
Reset
Toyota Aygo X

Toyota Aygo X, noul crossover de segment A, costă de la 16.800 euro cu TVA în România. Modelul are o gardă la sol mai înaltă cu 11 mm decât fostul Aygo și o poziție la volan mai înaltă cu 55 de mm. Aygo X înlocuiește Toyota Aygo, model lansat pe piață în 2005 alături de Citroen C1 și Peugeot 107.

Aygo X este asamblat în Cehia. Modelul va ajunge pe piața europeană în 2022. Noua platformă TNGA-B a japonezilor este aceeași pe care sunt dezvoltate și modelele Toyota Yaris și Yaris Cross.

Toyota Aygo X are 3,7 metri lungime (+235 mm față de vechiul model), 1,74 metri lățime (+125 mm) și 1,52 metri înălțime (+65 mm). Ampatament este de 2,43 metri (+90 de mm). În plus, volumul portbagajului a ajuns la 230 de litri (cu peste 60 de litri în plus față de vechea generație), respectiv 829 de litri pentru bagaje.

Toyota Aygo X preț

Noul crossover de segment A poate fi comandat pe piața din România la un preț de pornire de 16.800 de euro pentru echiparea Active.

Cea mai accesibilă variantă echipată cu transmisia automată CVT are un preț de pornire de 20.000 de euro, în echiparea Dynamic.

Motorizare Toyota Aygo X

Toyota Aygo X va avea o singură motorizare disponibilă, de 1 litru benzină cu trei cilindri 72 de cai putere și 93 Nm. Clienții vor putea alege între o transmisie manuală cu cinci trepte sau una automată CVT.

Mașina japoneză accelerează până la 100 de km/h în 15,6 secunde și atinge o viteză maximă de 158 km/h.

În funcție de nivelul de echipare, masa proprie a mașinii variază între 940 și 1.015 kilograme.

 Dotări

În standard, modelul vine cu pachetul de sisteme de siguranță Toyota Safety Sense care include: sistemele Pre-Collision System cu detectare a vehicului, Pedestrian Detection (pe timp de zi și noapte), Cyclist Detection (pe timp de noapte), Collision Mitigation Support, Intelligent Adaptive Cruise Control și Emergency Steering Assist.

Sistemul de infotainment are un ecran de 9 inch, iar actualizările vor fi făcute over-the-air. Modelul mai oferă conexiune wireless la serviciile Apple CarPlay și Android Auto, lumină ambientală și sistem audio JBL.

V-ar putea interesa și:

La exterior, crossoverul japonez vine cu jante de 17 inch sau 18 inch (opțional), 4 nuanțe de caroserie: Cardamom, Chilli, Ginger și Juniper, elemente de protecție din plastic, faruri și stopuri full-LED și un plafon retractabil din material textil.

Foto: Toyota

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare