Toyota hybrid plug-in: modele care pot merge electric 50-60 km

Autor: EVmarket Romania
A+A-
Reset
toyota hybrid prius prime plug

Anul acesta, vor fi disponibile în România două modele Toyota hybrid plug-in, SUV-ul RAV4 Plug-in Hybrid, care sosește în a doua parte a anului și Prius Prime Plug, versiunea reîncărcabilă la priză a hibridului Prius.

Toyota hybrid RAV4 Plug-in

RAV4 Plug-in Hybrid a primit, odată cu cea de-a cincea generație, și o versiune reîncărcabilă la priză, care îi permite modelului să parcurgă până la 60 de km în modul elecric. SUV-ul  japonez va fi disponibil într-o nuanță nouă de caroserie, denumită Supersonic Red.

Sistemul hibrid este cel mai puternic pe care îl are Toyota în Europa, întrucât SUV-ul dispune de 306 CP.

Prima versiune Toyota RAV4 Plug-in Hybrid poate accelera de la zero la 100 km /h în doar 6,2 secunde, fiind cu două secunde mai rapid decât hibridul clasic. RAV4 Plug-in Hybrid are la bază motorul de 2,5 litri 222 CP, cu patru cilindri în linie, asociat unui propulsor electric, care urcă puterea totală la 306 CP. Pentru că poate rula și electric, emisiile de CO2 sunt în jur de 30 g/km.

V-ar putea interesa și:

Noul RAV4 Plug-in Hybrid are peste 130.000 de comenzi înregistrate de la momentul lansării, începutul lui 2019, dintre care peste 115.000 vor circula în Europa de Vest în versiune hibridă.

Prius Prime Plug

Toyota Prius Prime Plug este varianta plug-in a hibridului Prius, care poate rula 50 de km în modul electric. Emisiile de CO2 sunt de doar 29 g/km. Modelul poate rula electric la viteze de până la 135 de kilometri pe oră.

Prius Plug-in dispune de un pachet de baterii de 8.8 kWh. Incărcarea completă a bateriilor se face în două ore și jumătate la o priză normală de 220V.

V-ar putea interesa și:

Hibridul are același motorul VVT-i de 1.8 litri cu patru cilindri care funcționează în ciclu Atkinson. Prețul de pornire este de 32.400 euro cu TVA, fiind cu 5.000 euro mai scump de Prius hybrid.

Urmărește-ne pe Facebook

Știri similare