Mașini Mitsubishi: două modele noi hibride sosesc în România

Autor: Cristian Gubandru
masini plug in hybrid phev, Rabla Plus 2024,

Două noi modele hibride de mașini Mitsubishi vor fi lansate în 2023, dezvoltate în cadrul Alianței Renault-Nissan-Mitsubishi. Acestea au la bază noi modele din gama Renault.

Mașini Mitsubishi 2023

  • Mitsubishi ASX

Noul Mitsubishi ASX, derivat din Renault Captur facelift, va ajunge pe piața din România cel mai probabil în luna martie.

Bazat pe platforma Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance CMF-B, noul ASX este un SUV compact furnizat de Renault și dezvoltat special pentru piața europeană.

Modelul va fi produs la uzina Renault din Valladolid din Spania.

Un element al conceptului de design Dynamic Shield de la Mitsubishi Motors este adăugat la partea frontală. O grilă robustă pune în scenă emblematicul logo cu trei diamante.

Motorizări:

  • ASX plug-in hybrid 159 CP dispune de un motor pe benzină de 1,6 litri, două motoare electrice (un alternator-demaror și un motor principal), o cutie de viteze automată și o baterie de 10,5 kWh. Autonomia în modul electric este de 49 de km.
  • ASX full hibrid (HEV) cu 143 CP vine cu un motor pe benzină de 1,6 litri cu două motoare electrice, o cutie de viteze automată și o baterie de 1,3 kWh.
  • ASX mild hybrid 12 volți combină un turbo cu injecție directă de 1,3 litri 140 CP / 158 CP.
  • ASX pe benzină – versiunea de intrare în gamă are un motor turbo pe benzină de 1,0 litri 91 CP.

Galerie foto Mitsubishi ASX

Mitsubishi Colt

Noul Mitsubishi Colt va fi disponibil în România spre final de an și va avea variante electrificate. Acest model este derivat din noul Renault Clio și va fi fabricat în Turcia.

Colt și ASX se vor alătura modelului Space Star și SUV-ului hibrid plug-in Eclipse Cross, care sunt construite în Asia.

Cele mai mari piețe europene pentru brandul japonez sunt Franța, Germania, Italia și Spania. Mitsubishi Motors a vândut peste 63.000 de vehicule în Europa în 2021.

masini full hybrid hev, hibrid, hybrid

V-ar putea interesa și:

Urmărește-ne pe FacebookTwitter și LinkedIn