DN 7C Transfăgărășan se închide pe 25 octombrie

Autor: EVmarket Romania
Transfagarasan

Transfăgărășanul se închide începând de astăzi, 25 octombrie 2021. Circulația rutieră va fi închisă pe DN 7C (Transfăgărăşan) de la km 104+000 (Piscu Negru) până la km 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă).

Măsura a fost adoptată de către Comisia de Revizuire Specială din cadrul CNAIR conform Normativului privind circulația rutieră pe drumurile montane, DN 7C și DN 67C ”ind AND 615-2020” care prevede oprirea circulației pe Transfăgărășan.

„Acest normativ reglementează unitar circulația rutieră pe DN 7C Transfăgărășan și DN 67C Transalpina în vederea asigurării viabilității acestora prin prisma condițiilor meteorologice, climatice, altitudinii la care sunt situate și a caracteristicilor tehnice ale acestor drumuri montane. Precizăm că sectorul de drum închis circulaţiei va fi semnalizat corespunzător”, spune CNAIR.

Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile (polei și zăpadă), pentru siguranța participanților la trafic, CNAIR și Poliția Rutieră au decis ca circulația autovechiculelor să se mențină închisă pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 67C (Transalpina), între Rânca și Obârșia Lotrului (km 34+800 – km 59+800).

Marcaje rutiere noi, pentru a păstra distanța pe autostrăzi

În fiecare an, Transfăgărășanul (DN 7C) se închide pentru 8 luni, între 1 noiembrie și 1 iulie. Circulația rutieră este închisă doar pe sectorul de drum cuprins între Piscu Negru și Cabana Bâlea Cascadă din cauza vremii. Pe acest segment de drum este zăpadă timp de 7-8 luni, existând risc de avalanșă sau de căderi de pietre.

Altitudine DN 7C Transfăgărășan

Transfăgărășanul, construit între 1970 și 1974, este al doilea cel mai înalt drum din România, după Transalpina. Drumul spectaculos care traversează Munții Făgăraș urcă până la altitudinea de 2.040 metri lângă Lacul Bâlea.

Câți km are Transfăgărășanul

Transfăgărășan are 92 de kilometri lungime și trece prin cel mai lung tunel din România, 887 de metri. Drumul începe în comuna Bascov, județul Argeș, în direcția Curtea de Argeș, și se termină la intersecția cu drumul DN1, între Sibiu și Brașov, lângă comuna Cârțișoara.

Foto: Pixabay

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram

Știri similare