Leoway, o nouă trotinetă electrică cu control al tracțiunii

Autor: Dan Vache
leoway

Compania E-Lab, cu sediul în Olanda, a creat o nouă trotinetă electrică numită Leoway, care are un sistem de tracțiune inteligent asemănător cu al SUV-urilor 4×4. Aceasta poate să atingă o viteză maximă de 45 km pe oră, dar și o autonomie de până la 90 km.

Leoway E-Scooter este echipat cu două motoare electrice, însă doar cel spate funcționează continuu. În situațiile când roata spate derapează (pe apă, iarbă, pietriș, nisip) modulul de control al tracțiunii i-2WD activează automat și motorul față pentru a oferi stabilitate și control.

Modulul de control i-2WD dezactivează motorul din față atunci când scuterul se deplasează pe teren plat pentru a economisi energie. Atunci când o roată se învârte semnificativ mai mult, sistemul o va frâna ușor și va transfera puterea către roata care încă are aderență.

leoway e-scooter

Butonul de selectare a modului de mers se află pe ghidon. Puteți alege unul dintre cele două moduri de funcționare ale motoarelor:

  • 2WD – Două motoare funcționează în același timp
  • i-2WD – Motorul din spate funcționează constant, motorul din față este activat automat la nevoie

Două baterii Li-ion cu o putere totală de 721Wh oferă o autonomie cu o singură încărcare de până la 90 km datorită unității inteligente i-2WD Smart Dual Drive. Bateriile pot fi încărcate separat, fiecare baterie având propriul port de încărcare. Fiecare baterie are sistemul său de gestionare inteligent (Smart-BMS). Timpul de încărcare este de doar 2-3 ore.

Anvelopele trotinetei electrice Leoway au în interior un material de etanșare special, care în caz de găurire le etanșează imediat.

Acest model are frâne electromagnetice pe ambele roți plus o frână de mână pe disc pentru a întrerupe instantaneu sursa de alimentare a roților permițând oprirea rapidă. La apăsarea frânei de mână, luminile vor clipi atât în ​​față, cât și în spate. Leoway E-Scooter este echipat cu anvelope pneumatice de 10 inci.

Noua trotinetă electrică are display-ul detașabil (panoul de control). Prin acesta poate fi activat sistemul de alarmă. După ce alarma este pusă, puteți să luați display-ul cu voi. Alarma va bloca pornirea trotinetei și va declanșa semnalele sonore și luminoase. Trotineta nu va porni până nu va fi dezactivată alarma.

Trotineta poate fi comandată în varianta cu două motoare de 250W (Leoway 2WD) sau două motoare de 350W (Leoway 2WD+).  Prețurile variază între 339 de euro și 699 de euro. Modelul va ajunge pe piață în martie 2021.

leoway e-scooter

Trotineta electrică Leoway este capabilă să transporte sarcini de până la 120 kg și să urce pante de până la 45% sau 25 °. Modelul este rezistent la apă având certificarea IP 54.

V-ar putea interesa și:

Sursa: indiegogo

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram

Știri similare