ContiTech a instalat recent un nou sistem de panouri fotovoltaice la Timișoara. Alte locații din cadrului grupului vor întreprinde același tip de acțiuni în lunile următoare.
De asemenea, la nivelul sectorului de activitate au fost alese trei centre de producție care să identifice, în cadrul unui proiect pilot la nivel global, cea mai bună abordare pentru producția neutră din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon.
Extinderea producției de energie fără emisii la ContiTech Timișoara
Sistemul de panouri fotovoltaice instalat de curând la Timișoara este așteptat să producă aproximativ 930 MWh anual de electricitate fără emisii.
După Timișoara, unde compania produce furtunuri pentru sistemele termice ale mașinilor și curele de transmisie, locațiile din Subotica (Serbia), Szeged (Ungaria), Wagrowiec (Polonia), Weissbach (Germania), Changzhou (China), Kalyani (India) și Chihuahua (Mexic) au aprobare pentru propriile proiecte de panouri fotovoltaice și vor instala sistemele respective în lunile următoare.
ContiTech se așteaptă cu aceste instalații la o generare anuală de 5900 MWh de electricitate, ceea ce reprezintă consumul de energie electrică a 2950 de gospodării din Germania.
Unități pilot în Canada, Germania și China pentru a atinge neutralitatea CO2 până în 2030
În plus, ContiTech a ales trei locații, Changzhou (China), Granby (Canada) și Dannenberg (Germania), ca locații participante în programul pilot pentru operațiuni ecologice.
Succesul lor, bazat pe măsuri și activități concrete, va oferi îndrumare celorlalte fabrici din ContiTech cu privire la modul în care să implementeze măsuri similare pentru a opera neutru din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon până în 2040 cel târziu.
V-ar putea interesa și:
- 10 mașini electrice cu autonomie reală peste 450 km
- Ce prețuri au vignetele de tranzitare a Bucureștiului pentru camioane
Până în 2030, Continental dorește să-și reducă consumul de energie cu 20%, să crească și cota de recuperare la 95% și să scadă generarea deșeurilor cu 2% în fiecare an.
În plus, compania își propune să reducă prelevarea de apă cu 4% în zonele cu risc ridicat de apă și cu 2% în zonele cu risc moderat de apă, toate în raport cu vânzările.