Câți cai putere are supercarul hibrid Aston Martin Valhalla

Autor: EVmarket Romania
aston martin valhalla

Supercarul hibrid plug-in Aston Martin Valhalla, prezentat în 2021, va intra în producție în 2023. Britanicii vor fabrica doar 999 de exemplare. Prețul este estimat la 700.000 de euro.

Aston Martin Valhalla dispune de un motor central V8 de 4.0 litri Twin-Turbo de 750 CP și două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte. Împreună acestea îi oferă supercarului hibrid 950 CP și 1000 de Nm.

Modelul accelerează de la 0 la 100 km/h în 2,5 secunde. Viteza maximă este de 350 km/h.

Autonomie Aston Martin Valhalla în modul electric

Supercarul hibrid poate rula electric doar 15 kilometri cu o viteză maximă de 130 km/h.

Noul hibrid Aston Martin va avea o transmisie automată cu dublu ambreiaj, construită special și un diferențial cu alunecare limitată. Valhalla nu are o treaptă de marșarier convențională, mersul cu spatele fiind realizat de cele două motoare electrice.

aston martin valhalla

Valhalla este dezvoltat de producătorul britanic în colaborare cu Red Bull Racing. Șasiul monococ din fibra de carbon va fi produs de Aston Martin, în timp ce panourile aerodinamice ale caroseriei vor fi produse la Red Bull Racing. Mașina ar putea cântări mai puțin de 1.550 kg.

aston martin valhalla

V-ar putea interesa și:

Potrivit șefului Aston Martin, Tobias Moers, noul Valhalla va ajunge la clienți în 2024, în timp ce modelul Vanquish va fi lansat în 2025. Sistemul de propulsie al lui Vanquish va fi același cu al hibridului Valhalla.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter șLinkedIn