Mașini electrice Opel vor sosi anul acesta și în 2021

Autor: Cosmin Lixandru
Opel Mokka electric

Mașini electrice Opel vor sosi curând: Opel Vivaro-e și  Mokka X electric vor fi lansate anul acesta, în timp ce Combo-e, Zafira-e Life și succesorul modelului Astra vor debuta anul viitor. 

Primele modele Opel Corsa-e și Grandland X hibrid plug-in tocmai își fac apariția pe drumurile europene.

Noi mașini electrice Opel

Mașini electrice Opel vor fi lansate în fiecare an, pentru ca până în 2024 toate modelele Opel, autoturisme și autovehicule comerciale ușoare, să aibă o variantă electrică.

Opel a început cercetarea și dezvolarea sistemelor de propulsie electrică acum mai bine de cinci decenii, marca din Rüsselsheim fiind unul din pionierii idustriei în acest domeniu.

V-ar putea interesa și:

Deja în 1968, Kadett B Stir-Lec I prezența principiul „autonomiei extinse” care avea să între ulterior în producție cu Opel Ampera. Stir-Lec era alimentat de 14 baterii cu plumb, iar electricitatea care ținea bateriile încărcate în mod constant era generată de un motor cu combustie Stirling, montat pe spate.

Doar trei ani mai târziu, Georg von Opel, nepotul fondatorului companiei, a înregistrat șase recorduri mondiale la volanul unui Opel Electro GT de 188 km/h, alimentat de două motoare electrice cuplate, care produceau 120 CP. Energia a fost furnizată de un pachet de baterii nichel-cadmiu de 590 de kilograme și, la o viteză constantă de 100 km/h, mașina avea o autonomie de 44 de kilometri.

Mașini electrice Opel în anii „90: Impuls și Twin

Cercetarea a făcut un pas înainte cu programul Opel Impuls în perioada 1990-97. Impuls I a fost un vehicul bazat pe Kadett, echipat cu un motor electric cu curent continuu de 16 kW, folosind celule de baterii de nichel-cadmiu cu electrolit lichid. Avea o autonomie de aproximativ 80 km și o viteză maximă de 100 km/h. Acesta a fost urmat un an mai târziu de Impuls II, bazat pe un model Astra estate. Folosea 32 de baterii cu plumb pentru a alimenta două motoare asincrone trifazate, oferind un total de aproximativ 61 CP.

Din 1993 până în 1997, Opel a realizat primul său program de testare pe scară largă pentru vehicule electrice cu Impuls III. O flotă de zece autovehicule Impuls III a fost testată pe insula germană Rügen, acoperind un total de peste 300.000 km. Cinci vehicule erau echipate cu baterii de nichel-cadmiu (61 CP), iar celelalte cinci au folosit baterii de capacitate ridicată, cu sodiu/clorură de nichel (57 CP). Toate cele zece vehicule Impuls III erau echipate cu un motor asincron trifazat.

În 1992 a fost dezvăluit conceptul de succes, Opel Twin. Un motor cu trei cilindri, de 0,8 litri, pe benzină, care furniza 34 CP era disponibil pentru utilizarea pe autostrăzi, în timp ce o unitate electrică cu două motoare montate pe roți, de 14 CP era oferită pentru conducerea în oraș și pe distanțe scurte. Șoferul unui model Opel Twin avea o poziție centrală în față, iar trei scaune pentru pasageri erau disponibile în spate.

Vehicule electrice Opel

În 1995, Opel a introdus electro-mobilitatea în segmentul vehiculelor comerciale propunând conceptul Combo Plus, care avea două baterii de capacitate ridicată, cu sodiu/clorură de nichel care funcționau în combinație cu un motor asincron, trifazat, de 45 kW.

Opel a urmărit și dezvoltarea vehiculelor propulsate de baterii și a debutat cu conceptul inovativ Flextreme la IAA 2007 din Frankfurt, care prezenta propulsia electrică cu autonomie extinsă Voltec. Conceptul Flextreme GT/E, prezentat la Salonul Auto de la Geneva din 2010 a demonstrat modul în care acest sistem poate fi integrat și într-o mașină de dimensiuni medii.

V-ar putea interesa și:

Unitatea electrică cu autonomie extinsă a ajuns în producția de serie în 2011 prin modelul Opel Ampera, prima mașină electrică pentru patru persoane potrivită pentru utilizarea de zi cu zi. Energia pentru distanțe cuprinse între 40 și 80 de kilometri (în funcție de condițiile de conducere) a fost furnizată de bateria litiu-ion de 16 kWh, care alimenta motorul electric de 150 CP. Ori de câte ori nivelul de încărcare a bateriei atinge un minim definit, motorul pe benzină de 86 CP pornește automat și pune în funcțiune un generator pentru a alimenta motorul electric. Acest tip de alimentare continuă de energie asigură o conducere fără griji – fără stație de încărcare, pentru distanțe de câteva sute de kilometri.

Opel Ampera-e a urmat în 2016/2017. Cu o autonomie electrică în premieră de 423 de kilometri (WLTP), Ampera-e a debutat ca un campion al autonomiei electrice la Salonul Auto de la Paris. Întrucât bateriile sunt montate în plan plat, cu un design în pardoseală, Ampera-e oferă spațiu pentru cinci pasageri și un portbagaj cu capacitatea unui model de clasă compactă cu cinci uși (381 litri). Puterea motorului electric este de 204 CP. Mașina compactă accelerează de la zero la 50 km/h în doar 3,2 secunde și iar de la 80 la 120 km/h în 4,5 secunde.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter și LinkedIn

Știri similare