RAR verificare km. Intră și verifică gratuit mașina în aplicație

Autor: Andreea Gutu
Verificare km RAR

RAR verificare km prin aplicatia „Istoric vehicul”. Orice persoană care deţine sau intenţionează să achiziţioneze un vehicul poate face o verificare istoric auto / verifica maşina gratuit, prin accesarea site-ului oficial al Registrului Auto Român. Condiţia fiind ca maşina să fi trecut cel puţin o dată pe la RAR.

RAR verificare km – procedura

Pentru o verificare km RAR,  datele se obţin dacă solicitantul introduce în aplicaţia „Istoric vehicul” adresa de email şi numărul de identificare al vehiculului în cauză (seria de caroserie / serie şasiu).

Aplicaţia va genera un cod de acces, îl va expedia pe adresa de email introdusă şi, după validarea lui, va furniza către aceeaşi adresă de email informaţiile pe care le-am considerat utile pentru deţinătorul sau viitorul deţinător al unui vehicul.

V-ar putea interesa și:

Datele obţinute:

  • activităţile derulate la RAR
  • numărul de kilometri înregistraţi în bordul maşinii (kilometri regăsiţi în baza de date a RAR sau a staţiilor ITP autorizate/ istoric RAR),
  • existenţa/valabilitatea cărţii de identitate a vehiculului,
  • câteva date tehnice şi de identificare,
  • gradul de poluare,
  • valabilitatea ITP.

Datele oferite reflectă configuraţia vehiculului şi statutul acestuia şi sunt valabile la data interogării acestora în sistemul nostru informatic. Aceste date nu sunt destinate comercializării.

V-ar putea interesa și:

Dacă aplicaţia se accesează în mod abuziv, solicitantului îi va fi restricţionat accesul în consecinţă. Aplicaţia poate fi accesată şi de pe smartphone.

Aplicaţia reprezintă politica RAR de a sprijini cumpărătorul unui vehicul şi de a-l informa, pentru ca acesta să facă o achiziţie în cunoştinţă de cauză.

Principalele beneficii pe care le-am identificat se referă la posibilitatea verificării în timp real a corectitudinii datelor cuprinse în documentele însoţitoare ale vehiculului, a valabilităţii ITP şi a succesiunii înregistrărilor valorilor odometrului, care ar trebui să fie sub forma unei creşteri continue. Orice punct de inflexiune ridică un semn de întrebare cu privire la posibila fraudare a kilometrajului real al unui autovehicul.

V-ar putea interesa și:

Pentru o verificare VIN puteţi intra pe Ispector Auto, Auto DNA, Car Vertical.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn