Vinieta Slovenia – prețuri și amenzi dacă nu o plătești

Autor: EVmarket Romania
A+A-
Reset
rovinieta peajul autostrazi, Vinieta Slovenia,

Dacă tranzitați Slovenia în 2023 trebuie să plătiți o vignetă. Vinieta Slovenia poate fi achiziționată de la stațiile de carburanți din Ungaria, Croaţia, Austria, Italia sau de la prima staţie de carburanţi de pe teritoriul Sloveniei. 

Pe perioada de valabilitate a vignetei electronice, conducătorii de vehicule cu o greutate maximă admisă de până la 3,5 tone vor putea folosi autostrada pe termen nelimitat în Slovenia, taxa nefiind plătită pe kilometru parcurs.

În cazul plății online cu cardul, vigneta electronică devine valabilă imediat după efectuarea achiziției.

Orice tip de vignetă electronică poate fi achiziționată și în avans, adică cu o dată de intrare în vigoare care nu este aceeași cu ziua achiziției. Începutul valabilității unei vignete individuale poate fi determinat cu până la 30 de zile înainte de la data achiziției.

Cum cumperi Vinieta Slovenia

Achiziționarea vignetei electronice va fi posibilă online și la punctele fizice de vânzare (la benzinării și la diverși retaileri). Pentru achiziție, veți avea nevoie de numărul de înmatriculare al vehiculului pentru care va fi achiziționată vigneta electronică. Când efectuați o achiziție online, adăugați o adresă de e-mail și metoda de plată fără numerar selectată (card de plată).

La achiziționarea online sau la punctele de vânzare Darsa (servicii DarsGo), achiziția în rate nu este posibilă.

Introduceți numărul de înregistrare fără spații, liniuțe sau orice alte caractere, de exemplu: LJ03SAZ, NMAN195, KPRK403.

Vigneta electronică va fi valabilă timp de un an de la data selectată. Exemplu: o vignetă electronică anuală cu data selectată de 15 aprilie 2022 va fi valabilă până la 15 aprilie 2023 inclusiv.

Prețuri vinieta Slovenia

Vigneta în Slovenia costă 15 euro pentru 7 zile, 30 euro pentru 1 lună și 110 euro pe an pentru autoturisme. Vigneta în Slovenia poate fi cumpărată de la punctele de control de la frontieră, de la benzinării individuale sau de la magazinele mari. Vinieta se lipește obligatoriu pe parbriz, în loc vizibil.

Lipsa vignetei este considerată contravenție, iar amenda este între 300 şi 800 euro.

Vigneta electronică este o versiune digitală a vignetei, care a înlocuit vigneta sub forma unui autocolant (prin urmare, vigneta electronică nu va trebui să fie lipită pe vehicul).

V-ar putea interesa și:

Numerele de înmatriculare ale vehiculelor vor fi monitorizate de camere instalate pe rețeaua de autostrăzi, la punctele de control și pe vehiculele de control al taxei. Când sistemul verifică vehiculul pentru care a fost achiziționată vigneta electronică, aceste informații vor fi șterse imediat din sistem și nu va rămâne nicio urmă de utilizare a drumului cu taxă în sistem.

Dacă plecați din Slovenia, puteți cumpăra vigneta austriacă: la stația de taxare Hrušica, la punctul de trecere a frontierei Gruškovje şi la punctul de trecere a frontierei Obrežje.

V-ar putea interesa și:

Parcarea în interiorul localităților este permisă numai în locuri special destinate, contra cost, iar tichetele de parcare trebuie plasate la vedere, în interiorul mașinii.

Limitele de viteză admise

  • în localităţi – 50 km/oră
  • în afara localităţilor – 90 km/oră
  • pe drumuri expres – 100 km/oră
  • autostrăzi – 130 km/oră.

Depăşirea limitelor de viteză poate atrage aplicarea unor amenzi intre 60 şi 1200 de euro şi suspendarea permisului de conducere pentru depăşiri de 30-50 km/h .

Pe teritoriul Sloveniei sunt interzise deţinerea şi utilizarea dispozitivelor de detectare a radarelor, precum şi a aparatelor antiradar.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare