Trenurile Soarelui – programul estival anunțat de CFR Călători

Autor: Andreea Gutu
tren mersul trenurilor trenurile soarelui cfr calatori

CFR Călători lansează programul estival de transport Trenurile Soarelui, valabil între 11 iunie și 6 septembrie 2021. Turiștii vor avea la dispoziție 40 de trenuri ce vor asigura zilnic legături directe din toată țara cu staţiunile de la Marea Neagră, inclusiv Delta Dunării.

Pentru ca toate regiunile ţării să poată fi conectate în perioada verii cu destinaţiile de vacanţă cele mai căutate de pe litoralul românesc, CFR Călători a pregătit programul Trenurile Soarelui.

Acesta constă fie în prelungirea spre Mangalia – din 11/12 iunie – a circulației unor trenuri care aveau ca destinație finală București Nord, fie prin introducerea – din 25/26 iunie – de noi trenuri (Trenurile Soarelui) ce au ca destinație exclusivă litoralul Mării Negre și Delta Dunării.

Program Trenurile Soarelui din 26 iunie:

  • 38 trenuri directe (19 dus/19 întors) și ramurile aferente care pornesc din principalele orașe, vor avea ca destinație /plecare litoralul românesc, din care 18 trenuri (9 dus/9 întors) au ca destinație/plecare Mangalia.
  • 32 de trenuri (16 dus/16 întors) vor asigura legătura capitalei cu litoralul și retur (12 perechi din București Nord, 3 perechi din București Băneasa, 1 pereche din București Obor).
  • Pentru călătoria în Delta Dunării, din 12 iunie 2021, trenurile RE 8007/RE 8653 și RE 8658/ RE 8008 vor asigura zilnic, pe întreaga durată a sezonului, legătura directă București Nord – Tulcea Oraș și retur. De asemenea, în fiecare zi, 4 trenuri (2 dus/2 întors) vor continua să circule între Medgidia și Tulcea.

În acest sezon, Trenurile Tineretului IR 1924 și IR 1923 Sibiu – Mangalia și retur vor avea în compunere.vagon de dormit iar pe distanța București Nord – Mangalia vor avea tarife de Regio Expres.

Pentru turiștii din Brașov legătura cu Constanța și retur va fi asigurată cu patru perechi de trenuri directe.printre care se numără și noul tren IR cu condiții de IC – Tomis Expres (IR 1686, IR 1688).

Trenurile Soarelui 2021 – SPRE Litoral

Trenurile Soarelui 2021 – DINSPRE Litoral

V-ar putea interesa și: CFR

Trenul Regio 8024 de la Constanța, pentru o accesibilitate mai mare va avea sosirea și în acest sezon în București Nord.în loc de București Obor, cu oprire și în București Băneasa.

Cele 4 trenuri de viteză (IR 1682, IR 1683, IR 1686, IR 1688),.care circulă fără opriri intermediare între București Nord şi Constanța, ajung la destinație în două ore – timp greu de atins în condiții.legale de alte mijloace terestre de transport, din centrul Bucureștiului în centrul Constanței. Durata călătoriei cu celelalte trenuri InterRegio,.pe ruta București – Constanța, este în medie de circa 2 ore și 20 minute.

Ministrul Transporturilor vrea tren metropolitan în București

Toate trenurile InterRegio estivale sunt dotate cu prize pentru a încărca bateria laptop-ului sau a telefonului mobil și instalații de climatizare,.majoritatea vagoanelor fiind modernizate (reconstruite integral) în anul 2020, și chiar în 2021.

Trenurile de lung parcurs au în compunere vagoane de dormit și cușetă,.iar vagoane restaurant sau vagoane prevăzute cu bar se află în compunerea trenurilor.IR 1944/ IR 1948 şi IR 1945/ IR 1949 Satu Mare – Mangalia şi retur, IR 1994 și IR 1993 Craiova – Mangalia și retur, IR 1983 și IR 1984 București Nord – Mangalia și retur,.IR 1686 și IR 1688 „Tomis Expres” Brașov – Constanța și retur.

Biletele de tren sunt prezentate în detaliu pe www.cfrcalatori.ro, la secțiunea Trafic intern/ Oferte.

Tarife CFR Călători Trenurile Soarelui

Tariful pentru o călătorie cu loc rezervat pe ruta București Nord – Constanța este de 59,6 lei la tren IR,.clasa a 2-a și de 30,3 lei la tren Regio, clasa a 2-a. Dacă se achiziționează un bilet dus-întors pasagerul beneficiază de 10% reducere. Pentru cumpărarea.biletelor în avans reducerea este de până la 10% din tariful de transport. Elevii beneficiază de gratuitate, iar studenții de 50% reducere la călătoria în vagoanele clasa a 2-a.

În perioada programului estival de transport, turiștii aflați pe litoralul românesc au.posibilitatea de a călători între stațiunile de pe litoral cu trenurile InterRegio de sezon, la tarif de tren Regio, dacă vor.achiziționa biletele de la casele de bilete de pe secția Constanța – Mangalia. La aceste trenuri InterRegio, pentru călătoria pe ruta Constanța – Mangalia.și retur, vor fi valabile şi abonamentele emise pentru trenurile Regio de pe această secție.

Costul transportului unei biciclete este 15 lei la trenurile care au în compunere vagon prevazut cu spațiu special.

V-ar putea interesa și: CFR

Biletele pot fi achiziționate cu o anticipație de 20 zile, de pe următoarele canale:

  • Online de pe cfrcalatori.ro;
  • de la automatele de vânzare bilete din gări;.
  • direct de la casele de bilete din gări și distribuitori autorizați (agenții de turism), unde este recomandată păstrarea distanței față de celelalte persoane.

Odată cu intrarea în vigoare a programului estival de transport, unele trenuri Regio vor avea programul.de circulație adaptat la noul program de mers al trenurilor estivale.

La bordul trenurilor CFR Călători, purtarea măștii de protecție este obligatorie!

Foto: victoraf from Pixabay

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram