Țări care au impus restricții de călătorie românilor

Autor: EVmarket Romania
restrictii de calatorie

Mai multe țări europene au impus restricții de călătorie pentru cetățenii români, la intrarea pe teritoriul acestora. Restricțiile au fost cerute din cauza numărului în creștere de infectări cu coronavirus, din România.

În acest context, multe dintre statele din Europa impun izolarea pe o perioadă de timp de la intrarea în ţară. Altele cer teste negative de COVID-19 pentru cei care vin din anumite zone ale ţării. Sunt și țări care interzic total intrarea.

Restricții de călătorie în țările europene

Conform informaţiilor centralizate de Ministerul Afacerilor Externe, unele ţări din Europa au interzis accesul românilor sau au impus restricţii de călătorie pe teritoriul lor.

  • Germania – Autoritățile Republicii Federale Germania au actualizat lista „zonelor de risc“ din România stabilită în contextul pandemiei de COVID-19, cu intrare în vigoare la 16 septembrie 2020. Ca urmare a acestei actualizări, județele Neamț și Caraș-Severin au fost introduse în categoria de risc, în timp ce județele Argeș și Dâmbovița au fost retrase de pe listă.

Astfel, la acest moment, ținând cont de aceste ultime decizii ale autorităților germane, alături de municipiul București, 11 județe din România se află pe lista “zonelor de risc”: Bacău, Bihor, Brăila, Brașov, Caraș-Severin, Iași, Ilfov, Neamț, Prahova, Vaslui, Vâlcea.

Județele retrase din listă până în prezent sunt următoarele: Argeș (la 16.09), Buzău (la 09.09), Dâmbovița (la 16.09), Galați (09.09), Gorj (la 02.09), Ialomița (la 20.08), Mehedinți (la 20.08), Neamț (la 02.09, dar reintrodus la 16.09), Timiș (la 20.08) și Vrancea (la 09.09).

Un nou punct de trecere a frontierei cu Ungaria

  • Franța – Începând cu data de 15 iunie a.c., Franța a ridicat restricțiile de circulație la frontierele sale interne europene (terestre, aeriene și maritime). Începând cu această dată, persoanele care vin din spațiul european (statele membre UE, precum și Andorra, Islanda, Liechtenstein, Monaco, Norvegia, Marea Britanie, San Marino, Vatican și Elveția) pot intra fără restricții pe teritoriul francez. Prin urmare, nu mai este necesar documentul justificativ tip și nu se mai aplică măsura de izolare (carantină). Purtarea măștii este obligatorie, de asemenea, în exterior, în majoritatea orașelor franceze, conform deciziei autorităților locale. Nerespectarea măsurii privind purtarea obligatorie a măștii în zonele vizate se pedepsește cu amendă de până la 135 de euro (în funcție de oraș).
  • Restricții de călătorie Albania – În conformitate cu deciziile adoptate de către guvernul elen, frontiera terestră dintre Albania și Grecia este deschisă doar în punctele de trecere Kakavija și Kapshtica. Punctele de trecere a frontierei Tre Urat din Përmet și Qafë Botë din Saranda sunt închise dinspre partea greacă. Prin aceste puncte nu este permisă tranzitarea.

V-ar putea interesa și:

Alte restricții de călătorie

  • În Elveţia, România a fost inclusă pe lista statelor cu grad ridicat de risc epidemiologic privind infectarea cu COVID-19. Începând cu data de 8 august 2020, toate persoanele care intră pe teritoriul elvețian și care s-au aflat pe parcursul ultimelor 14 zile pe teritoriul României trebuie să intre în carantină (autoizolare) la domiciliu. Sau pot intra în carantină la o altă locație adecvată pentru o perioadă de 10 zile, imediat după sosirea pe teritoriul elvețian. Potrivit reglementărilor în vigoare, perioada de carantină (autoizolare) nu poate fi întreruptă. ca urmare a unei testări moleculare negative pentru infecția cu COVID-19.

Ce culori oferă turiștilor cele mai frumoase drumuri din lume

  • Restricții de călătorie Italia – Începând cu data de 24 iulie 2020, persoanele care s-au aflat sau au tranzitat teritoriul României și Bulgariei în ultimele 14 zile anterioare sosirii în Italia sunt supuse obligației de autoizolare.  Sunt deasemenea, sub supraveghere medicală pentru o perioadă de 14 zile. Autoritățile italiene au decis prelungirea aplicării acestor măsuri până la data de 7 octombrie.
  • Și Liechtenstein este una dintre țările care au inclus România pe lista statelor cu grad ridicat de risc epidemiologic. privind infectarea cu COVID-19. Începând cu data de 8 august 2020, ora 00:00, toate persoanele care s-au aflat pe parcursul ultimelor 14 zile pe teritoriul României trebuie ca,.imediat după sosirea pe teritoriul Principatului Liechtenstein, să intre în carantină (autoizolare) la domiciliu. Paote fi și la o altă locație potrivită pentru o perioadă de 10 zile.
  • Portugalia – Începând cu ora 00:00 a zilei de 15 septembrie a.c. și până la ora 23:59 a zilei de 30 septembrie a.c.,.este decretată Stare de Contingență pe întreg teritoriul Portugaliei continentale.
  • Spania – Spania și-a redeschis frontierele pentru cetățenii europeni pe data de 21 iunie 2020. FOLOSIREA OBLIGATORIE A MĂȘTILOR DE PROTECȚIE în locurile publice, transportul public și privat (dacă pasagerii nu coabitează), dacă nu se poate respecta distanța de 1,5-2 m. Nerespectarea acestei măsuri se sancționează cu amendă în valoare de 100 euro.

Foto: Free-Photos from Pixabay                          Urmărește-ne pe Facebook