Șpaga pentru permise în Teleorman a ajuns la 500 euro

Autor: EVmarket Romania
A+A-
Reset
scoala de soferi reprogramare sala, instructor auto, permis categoria B, Teleorman

Un instructor auto a fost prins în flagrant anul trecut pentru trafic de influență în Teleorman. Acesta ajuta pe cei care doreau permise auto să treacă la proba practică, fiind în relații bune cu polițiștii examinatori.

Permise pe șpagă în Teleorman

Instructorul auto din Teleorman a fost prins de polițiști după ce a primit suma de 500 de euro de la un elev.

„La data de 19.04.2023, ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Teleorman, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman, au realizat prinderea în flagrant a unei persoane care are calitatea de instructor auto, imediat după ce a primit o sumă de bani de la un cursant al unei şcoli de şoferi, lasându-l să creadă că îi poate facilita obținerea permisului de conducere.

În fapt, în cursul acestei dimineţi, instructorul auto a primit suma de 500 de euro de la cursantul în cauză, în schimbul traficării unei presupuse influenţe asupra poliţiştilor examinatori din cadrul Serviciului regim permise şi înmatriculări Teleorman, astfel încât persoana în cauză să promoveze proba practică pentru obţinerea permisului de conducere”, se arată într-un comunicat de presă.

Instructorul auto a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență.

Conform reglementărilor Codului de procedură penală, orice persoană este considerată nevinovată până la stabilirea vinovăției sale printr-o hotărâre penală definitivă.

Suceava: Mită între 5.000 și 7.000 euro pentru un permis

La Suceava, șpaga pentru permise auto a fost de 300-1.500 euro la traseu si de 3.000 – 6.000 euro la examinarea teoretică.

Zeci de șoferi români au obținut permise false în Africa

Cetăţeni români care nu aveau competenţele necesare pentru a dobândi în mod legal, pe teritoriul României, dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, au obţinut, în Africa, permise de conducere pentru diverse categorii, inclusiv C, D sau E. Acestea erau preschimbate în România.

Peste 1 MIL. de permise de conducere, eliberate anual

Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculări (DRPCIV) a eliberat anul trecut 1.069.457 de permise de conducere și 1.466.982 de certificate de înmatriculare.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare