Șoferii cu programări la RAR vor intra dacă au certificatul verde

Autor: EVmarket Romania
A+A-
Reset

Publicat pe: 24 oct. 2021 / Începând de luni, 25 octombrie, timp de 30 de zile, șoferii care se vor prezenta la programări la RAR (Registrul Auto Român) vor avea acces în sediile și reprezentanțele din România doar dacă au certificatul verde care atestă fie vaccinarea, fie testarea de tip RT-PCR sau antigen cu rezultat negativ, fie trecerea prin boală în ultimele 180 de zile.

„În instituțiile statului accesul persoanelor este condiționat! Stimați clienți, prin urmare, vă aducem la cunoștință că accesul în sediile și reprezentanțele RAR din întreaga țară va fi permis, timp de 30 de zile, DOAR în baza certificatului verde care atestă fie vaccinarea, fie testarea de tip RT-PCR sau antigen cu rezultat negativ, fie trecerea prin boală în ultimele 180 de zile”, a anunțat Registrul Auto Român (RAR) într-o postare pe Facebook.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat, vineri, noile restricții pentru limitarea răspândirii infectărilor cu noul coronavirus.

Printre măsurile adoptate de CNSU se numără obligativitatea purtării măștii în toate spațiile și prezentarea certificatului verde în instituțiile statului.

Art.6 – (1) Se propune ca accesul tuturor persoanelor, cu excepția angajaților, în incintele instituțiilor publice centrale și locale, regiilor autonome și operatoriilor economici cu capital public, să fie permis doar persoanelor care fac dovada vaccinării, trecerii prin boală în ultimele 180 de zile sau testării, cu obligația de a verifica la intrarea în locație, prin intermediul certificatului digital al UE privind COVID-19 care va fi scanat de personalul propriu, (..) sau, după caz, a documentului care atestă trecerea prin boală. sau rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, prezentat în limba țării respective și în limba engleză sau în limba română.

Pentru a obține o programare RAR (Registrul Auto Român) intrați pe site-ul RAR sau sunați la numărul de telefon 021.9672, unic pentru toate județele din România.

Programări la RAR online

În online se poate face o singură programare RAR pe zi. Tot online puteți verifica dacă programarea făcută este validă. Dacă doriţi să vă programaţi cu două vehicule, trebuie să folosiţi serviciul telefonic. Chiar și așa, numărul maxim de programări obţinute la un apel telefonic se limitează la două.

Pentru a putea face o programare la RAR trebuie să intrați dintr-un browser (internet explorer, mozilla firefox, google chrome, opera, etc) care să permită cookies. Dacă aveți AdBlock trebuie să îl dezactivați, întrucât când apăsăți pentru o programare se va deschide o fereastră nouă. AdBlock activ va bloca această fereastră și nu veți putea face programare la RAR.

De asemenea, RAR atrage atenția că modul de funcționare al browserului nu trebuie să fie Private / Incognito / Tracking Protection.

În cazul în care încadrarea pe activitate a programării şi pe categorie a vehiculului (în funcţie de masă maximă totală autorizată) sau detaliile completate pe bilet nu sunt corecte, RAR va refuza efectuarea serviciului pentru care șoferul s-a prezentat.

V-ar putea interesa și:

Pași programare la Registrul Auto Român:

1. furnizarea datelor necesare (este necesar să aveți la îndemână documentele vehiculului);
2. alegerea zilei şi orei preferate;
3. obţinerea numărului de programare.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare