S-a lansat un call center pentru clienții City Insurance

Autor: Dan Vache
asigurarea RCA FGA city insurance asigurare RCA constatare amiabila, cazierul judiciar online, ircc bnr,

Uniunea Națională a Societăților de Intermediere și Consultanță în Asigurări (UNSICAR) a lansat un call center pentru clienții cu polițe încheiate la City Insurance. Companiei i s-a retras autorizaţia de funcţionare de către Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) pe fondul nerespectării de către asigurator a indicatorilor de solvabilitate și lichiditate.

Call center-ul este disponibil la numărul 0733.660.055 (număr cu tarif normal). De asemenea, a fost lansată și platforma online ghidcityinsurance.ro.

Membrii UNSICAR vin astfel în întâmpinarea clienţilor cu poliţe încheiate la City Insurance şi a păgubiţilor acestei companii cu două canale de comunicare care furnizează 24 de ore din 24 răspunsuri privind diferitele situații în care clienții se pot afla.

Call center-ul poate fi accesat de orice client City Insurance

Call center-ul poate fi accesat de orice client asigurat la City Insurance sau păgubit care ar urma să își recupereze prejudiciile în baza unei polițe de asigurare emise de această companie de asigurări, indiferent dacă persoana respectivă este client al unui broker membru UNSICAR sau nu.

V-ar putea interesa și:

Lansarea call center-ului și a site-ului a fost un efort comun al tuturor membrilor UNSICAR. În proiect au fost implicați peste 20 voluntari din cadrul companiilor membre, voluntari care își propun să ofere cât mai multă claritate tuturor celor care ne apelează pe aceste două canale. Site-ul va fi in permanență actualizat cu cele mai noi informații astfel încât clienții să poată lua decizii în cunoștință de cauză, afirmă Dorel Duță, președinte UNSICAR.

UNSICAR are convingerea că brokerii pot contribui decisiv la creșterea gradului de protecție a românilor și a afacerilor din România, prin produse de asigurări adaptate diverselor riscuri la care sunt expuși, dar și prin acțiuni concrete de asistență în caz de daună sau consultanță în situații dificile, cum este cazul City Insurance.

V-ar putea interesa și:

Ponderea polițelor facultative gestionate de brokerii de asigurări în ultimii ani a crescut, ajungând la aproape 49% la finele anului 2020, de la 41% în 2016, în condițiile în care volumul de prime brute intermediate a crescut constant în această perioadă.

La nivelul pieței, brokerii dețin o pondere de 65% din volumul primelor subscrise, cifra fiind în creștere în ultimii ani, conform datelor de la finele primului trimestru al acestui an.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram

Știri similare