Românii preferă mașinile de ridesharing de Valentine’s Day

Autor: EVmarket Romania
restrictii trafic uber bolt pitesti ploiesti vaccinarea uber sibiu ridesharing, taxa auto,

14 feb. 2022 / Peste 60% dintre români aleg ridesharing sau taxi pentru a ajunge la întâlnirea de Valentine’s Day, potrivit unui sondaj Free Now. Anul acesta, 88% dintre respondenții la un sondaj de Valentine’s Day realizat de Free Now spun că nu văd niciun motiv pentru care nu ar sărbători această zi romantică.

Sărbătoarea de Valentine’s Day (14 februarie), deși împrumutată, a intrat tot mai mult în obiceiurile românilor, care profită de ocazie să-și facă planuri, iar mulți sărbătoresc și Dragobetele.

Cele mai romantice orașe din țară pentru a petrece această zi sunt Brașov (30%), Sibiu (17%), București (15%) și Cluj-Napoca (12%), conform respondenților din 10 dintre cele mai importante orașe din România care au participat la sondaj.

Brașovul este considerat o destinație romantică pentru a petrece Valentine’s Day și de către respondenții din toate țările în care compania este prezentă, ocupând locul 3, după Galway și Roma.

FREE NOW și-a prelungit avizul tehnic pentru ridesharing

Pentru aproape 37% dintre românii care au răspuns la sondaj, unul dintre cele mai romantice moduri de a se plimba și explora un oraș de Valentine’s Day, împreună cu persoana cu care se întâlnesc, este să împartă o mașină prin opțiunile de ridesharing sau taxi. În schimb, pentru plimbări mai lungi, 46% ar alege mașina personală, iar 15% consideră romantice plimbările cu bicicleta, în ciuda vremii.

Aproape 28% dintre participanții la sondaj spun că obișnuiesc să sărbătorească Ziua Îndrăgostiților printr-o ieșire la restaurant. Alți 20% o petrec acasă cu persoana iubită, în timp ce 11% se bucură de plimbări în natură și aproape tot atâția aleg o ieșire în afara orașului în care locuiesc.

Alte modalități populare de a petrece timpul cu această ocazie sunt ieșirile în oraș, relaxarea la spa, vizionarea unui film la cinema sau mersul la cumpărături, în timp ce un român din zece spune că nu sărbătorește deloc Valentine’s Day.

44% spun că astfel scapă de grija întârzierii la întâlnire

Când vine vorba de planificarea unei întâlniri romantice, mobilitatea este foarte importantă, de aceea 62% dintre respondenți spun că aleg să ajungă la destinația de Ziua Îndrăgostiților folosind o opțiune de ridesharing sau taxi.

Principalul motiv este preocuparea pentru siguranță pentru 45%, mai ales dacă au de gând să consume băuturi alcoolice în timpul întâlnirii.

În același timp, 44% spun că astfel scapă de grija întârzierii la întâlnire, iar 36% consideră că acest mod de a călători le oferă mai mult confort și o soluție să nu-și strice ținuta în aglomerație sau din cauza vremii nefavorabile.

V-ar putea interesa și:

Pe de altă parte, peste 20% consideră că ridesharing-ul le oferă libertate și o cale rapidă de scăpare de la o întâlnire care nu merge bine și 15% spun că e mai ușor să împartă o cursă cu persoana cu care se întâlnesc și astfel să petreacă mai mult timp împreună.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare