Recall Mercedes în România: compania anunță 4 recall-uri

Autor: Andreea Gutu
A+A-
Reset
recall mercedes benz mercedes-benz

Mercedes-Benz România recheamă în service anul acesta mai multe modele de mașini pentru defecțiuni. Intervenția este efectuată gratuit, toate costurile fiind acoperite integral de către fabrică. Proprietarii mașinilor Mercedes afectate de rechemări în service vor fi anunțați prin intermediul unor scrisori pentru a se programa la o unitate de service. Recall Mercedes.

Cei care nu sunt primul proprietar, au cumpărat mașina din străinătate, pot suna la un dealer pentru a verifica dacă există un recall Mercedes pentru modelul lor. Operațiunea este gratuită și pentru aceștia. Mercedes a făcut 4 recall-uri la început de an.

RECALL Mercedes: Înlocuirea capacelor mici ale jantelor

Durata lucrărilor necesare: aproximativ 30 minute.

Autovehiculele rechemate în service de Compania Mercedes-Benz România sunt modelul 290.

În cadrul monitorizării globale a produselor, Mercedes-Benz AG a constatat faptul că, la anumite vehicule, capacele mici ale jantelor nu au fost produse în conformitate cu specificațiile. În acest caz, este posibil ca prinderea capacelor de roți să nu reziste la sarcini în timpul funcționării vehiculului. Pierderea acestora în timpul funcționării vehiculului ar putea duce la un risc de rănire pentru alți participanți la trafic.

Număr de vehicule ce ar putea fi afectate în România –25 unități. Seriile de sașiu – VIN – le găsiți aici: (W1K2906881A030823, etc).

V-ar putea interesa și:

RECALL Mercedes: Cablaj demaror

Autovehiculele rechemate în service de Compania Mercedes-Benz România sunt modelul 253.

Lucrările necesare vor dura aproximativ 3 ore.

Conexiunea cu șurub a cablului plus a demarorului unor vehicule ar putea să nu îndeplinească specificațiile. În acest caz, cablul plus ar putea intra în contact cu carcasa demarorului, s-ar putea deteriora prin frecare și, prin urmare, s-ar putea ajunge la un scurtcircuit. În funcție de caracteristica scurtcircuitului, nu poate fi exclusă pe deplin oprirea bruscă a vehiculului și riscul de modificare termică.

Scopul acțiunii: se va verifica conexiunea cu șurub si cablajul demarorului. Număr de vehicule ce ar putea fi afectate în România – 6 unități: W1N2539891F760548, WDC2533891F477026, WDC2533891F600720, WDC2539891F478412, WDC2539891F603193, WDC2539891F725999.

RECALL Mercedes: Cablaj comutator lumini de frână

Autovehiculele rechemate în service de Compania Mercedes-Benz România sunt modelul Sprinter 907 / 910.

Operațiile necesare vor fi gratuite.

Pe anumite vehicule, un cablaj electric poate aluneca și bloca între comutatorul lămpii de frână și corpul pedalei de frână. Ca urmare, lămpile de frâna ar putea rămâne aprinse permanent. În acest caz, traficul din spate nu ar putea detecta dacă și când frâna este efectiv aplicată. În plus, ca urmare a interpretării greșite a stării de acționare a frânei, pot fi dezactivate diferite funcții și sisteme de asistență ale vehiculului, cum ar fi ESP. Nu se poate exclude nici riscul ca vehiculul să ruleze în gol. Aceste condiții posibile ar putea crește riscul de accident și răniri.

Scopul acțiunii: se va corecta rutarea cablajului afectat. Număr de vehicule ce ar putea fi afectate in România –1 unități: WDB9076331P116277.

RECALL Mercedes: Verificare poziție de instalare a manșetei coloanei de direcție

Autovehiculele rechemate în service de Compania Mercedes-Benz România sunt modelele 217 și 222.

Lucrările necesare vor fi gratuite.

Există posibilitatea ca Funcția Hands-off Detection (HoD) să nu corespundă specificațiilor de fabricație. Funcția HoD verifică (în timp ce funcția de asistare pe timpul manevrelor de direcție este activă) dacă soferul nu mișcă volanul pentru o perioadă mai lungă de timp sau dacă își ridică mâinile de pe volan. Din această cauză, este posibil ca asistența la direcție să rămână activă permanent. Prin urmare, avertizarea pentru conducătorul auto, oprirea asistenței la direcție, precum și inițierea unei opriri de urgență potențial necesare, nu s-ar efectua așa cum a fost intenționat. Acest lucru ar creste riscul de accident și, în plus, prevederile legale nu ar mai fi respectate. Celelalte funcții suplimentare ale sistemelor de asistență rămân active și funcționale.

Scopul acțiunii: se va verifica și, dacă este cazul, corecta poziția de montare a manșetei coloanei de direcție. Număr de vehicule ce ar putea fi afectate în România –1 unități: WDD2221881A414436.

V-ar putea interesa și:

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare