Recall: Mazda recheamă în service peste 1.000 de mașini

Autor: Dan Vache
A+A-
Reset

Mazda Austria GmbH – Reprezentanta (Mazda România) recheamă în service anul acesta 69 autoturisme Mazda MX-30 (DR) și 935 de mașini CX-30 (DM) pentru defecțiuni. Intervenția este efectuată gratuit, toate costurile fiind acoperite integral de către fabrică. Proprietarii mașinilor afectate de rechemări în service vor fi anunțați prin intermediul unor scrisori pentru a se programa la o unitate de service.

Cei care nu sunt primul proprietar, au cumpărat mașina din străinătate, pot suna la un dealer pentru a verifica dacă există un recall Mazda pentru modelul lor. Operațiunea este gratuită și pentru aceștia.

RECALL Mazda: Înlocuire airbag frontal pasager

Durata lucrărilor necesare: aproximativ o oră pentru a finaliza reparația.

Autovehiculele rechemate în service sunt modelul Mazda MX-30 (DR) produse în perioada 19 mai 2020 – 24 noiembrie 2020, în uzinele din Japonia (Hofu sau Hiroshima) și comercializate în România.

Programul Rabla Clasic şi Rabla Plus 2021 – ecobonusuri

La anumite vehicule MX-30, atunci când airbag-ul este activat, în cazul unei coliziuni, cusătura airbag-ului frontal al pasagerului se poate desface și airbag-ul nu se poate umfla corespunzător, conducând la deteriorarea performanței de protecție a ocupanților. Acest lucru se datorează faptului că airbag-ul frontal pasager nu a fost pliat așa cum a fost proiectat, datorită procesului de împăturire neadecvat din etapa de fabricație.

În România sunt afectate 69 de mașini Mazda MX-30. Seriile de șașiu – VIN – le găsiți aici: (pagina 5/7, JMZDR1WBJ00100633, etc).

V-ar putea interesa și:

RECALL Mazda: Înlocuire amortizoare electrice haion

Durata lucrărilor necesare: aproximativ 30 minute pentru a finaliza inspecția și reprogramarea unității de control. Dacă este necesară înlocuirea unuia dintre amortizoarele de haion vor mai fi necesare suplimentar încă 30 de minute.

Autovehiculele rechemate în service sunt modelul CX-30 (DM) produse în perioada 25 aprilie 2019 – 15 octombrie 2020, în uzinele din Japonia (Hofu sau Hiroshima) sau Mexic și comercializate în România.

Datorită unei forțe de rezistență insuficientă, la anumite vehicule cu haion acționat electric se poate întâmpla ca acesta să nu își mențină poziția și să se închidă parțial, atunci când vehiculul este parcat pe un drum în pantă.

Dacă haionul nu își menține poziția atunci când o persoană accesează compartimentul de bagaje poate crește riscul de accidentare. Haionul nu se va închide complet în mod brusc ca rezultat al acestui defect. Nu există nici o atenționare înainte, ca să se producă închiderea parțială.

În România sunt afectate 935 de mașini Mazda CX-30. Seriile de șașiu – VIN – le găsiți aici: (pagina 5/10, 3MVDM6WE60E100044, etc).

V-ar putea interesa și:

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram

Știri similare