RAR arată cum ar trebui montate panourile despărțitoare

Autor: EVmarket Romania
A+A-
Reset
RAR

Registrul Auto Român (RAR) arată cum ar trebui montate panourile despărțitoare în autoturismele de taxi sau de ridesharing (transport alternativ de persoane). Pe piața de ridesharing din România sunt aplicațiile: Uber, Bolt (fost TaxiFy), FreeNow (fost CleverGo), Yango.

RAR recomandă dotarea autovehiculelor cu panouri despărțitoare la interior, utilizarea unor soluții temporare ușoare și eficiente în acelați timp care să respecte următoarele cerințe:

  • Sunt utilizate materiale ușoare, transparente, flexibile;
  • Montajul pe vehicul nu implică utilizarea unui cadru solid;
  • Fixarea se realizează prin mijloace nepermanente (soluții tip Velcro sau adezive) care să permită demontarea facilă în vederea igienizării;
  • Montajul nu trebuie să afecteze integritatea structurală a vehiculului și nici să interfereze cu vreun echipament de siguranță montat de producător, de ex. centuri de siguranță, airbag etc.

Autonomie și prețuri mașini electrice noi

Mesajul RAR

Optarea pentru soluții de acest fel nu presupune reomologarea vehiculului și nu implică modificarea cărții de identitate a vehiculului. Suportul tetierelor poate fi utilizat pentru fixare/susținere.

V-ar putea interesa și:

În conformitate cu legislația națională, dacă configurația unui vehicul este modificată în raport cu parametrii avuți în vedere la omologare, vehiculul se supune reomologării, fiind necesară refacerea tuturor încercărilor pentru sistemele afectate de modificare.

Montarea unor panouri fixe pe autoturisme, în spatele conducătorului auto, are impact asupra mai multor elemente constructive și implică reverificarea respectării cerințelor din reglementările aplicabile, cum ar fi: instalarea și ancorarea centurilor de siguranță, omologarea scaunelor și absorbția de energie, proeminențele interioare, geamurile de securitate, impactul frontal și lateral, incluzând sistemele airbag din scaune și cele cortină, încălzirea și ventilația.

V-ar putea interesa și:

Referitor la echipamentele uzuale ale vehiculelor de fabricație recentă (de exemplu sistemele airbag cortină), sau dimensiunile interioare ale majorității autoturismelor utilizate în regim de taxi în România, montajul unor panouri fixe ar conduce la imposibilitatea obținerii reomologării. Deloc de neglijat ar fi și costurile mari implicate de verificările de reomologare și perioada de timp necesară efectuării testelor respective.

Urmărește-ne pe FACEBOOK

Știri similare