Programul Casa Verde Fotovoltaice Regiunea Sud-Muntenia

Autor: EVmarket Romania
18,4K afișări
energie, panouri, solare, fotovoltaice, energie verde, enel, mobexpert, reguli fotovoltaice, Programul Casa Verde Fotovoltaice, granturi panouri solare energie regenerabilă fotovoltaic, Casa Verde, prosumator, OMV Petrom, PPC

Programul Casa Verde Fotovoltaice Regiunea Sud-Muntenia a fost epuizat în 4 minute. Bugetul de 280.900.000 de lei alocat acestei regiuni a fost rezervat integral în primele patru minute prin înscrierea unui număr de 14.045 de persoane fizice.

Sesiunea de înscriere a persoanelor fizice în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională – Casa Verde Fotovoltaice, pentru Regiunea SUD – Muntenia, județele: Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman s-a încheiat, potrivit AFM.

Înscrieri în Programul Casa Verde Fotovoltaice

Pentru toate regiunile, în prima zi programată, înscrierea în aplicație începe la ora 10:00.

Pentru regiunile în care înscrierea se va realiza în 3 zile lucrătoare consecutive, înscrierea începe la ora 10:00 în prima zi și continuă până în cea de a treia zi, la ora 23:59.

Pentru regiunile în care cele 3 zile lucrătoare programate pentru înscrierea solicitanților sunt separate de zile nelucrătoare, orele de începere/încheiere a înscrierii sunt: În prima zi: 10:00 – 23:59, a doua zi: 0:00 – 23:59 și a treia zi: 0:00 – 23:59.

  • Înscrierile pentru persoane fizice pentru Regiunea Sud Vest – judeţele Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea – au loc între 19-21 iunie 2023.
  • Înscrierile pentru persoane fizice pentru Regiunea Vest – judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş – au loc pe 22, 23 și 26 iunie 2023.
  • Înscrierile pentru unitățile de cult au loc între 27-29 iunie 2023.

Cum devin prosumator?

Ca să devii prosumator veți semna cu furnizorul un contract de vânzare-cumpărare a energiei electrice produse și livrate.

Orice clădire poate genera energie fotovoltaică. Iată cum

Ce locuințe se pretează la instalarea de panouri fotovoltaice

Pentru ca o clădire să se preteze la instalarea de panouri fotovoltaice este necesar să aivă un acoperiș cu suprafețe între 15-16 m2 (pentru sisteme fotovoltaice de 3 kWp) și aproximativ 55 m2 (pentru sisteme fotovoltaice de 10 kWp) neumbrite și lipsite de obstacole, orientate preponderent spre Sud.

Durata de viață a unei instalații de panouri fotovoltaice este de aproximativ 25 ani.

Documente necesare pentru înscrierea în programul AFM Casa Verde Fotovoltaice

  • Actul de identitate al solicitantului, valabil la data înscrierii în aplicație; Adresa unde se solicită montarea sistemului de panouri fotovoltaice trebuie să fie aceeași cu adresa din actul de identitate.
  • Certificatul de atestare fiscală privind obligațiile de plată către bugetul de stat, emis pe numele solicitantului de către organul teritorial de specialitate al Ministerului Finanțelor, în termen de valabilitate la data înscrierii în aplicație;
  • Certificatul de atestare fiscală privind impozitele şi taxele locale şi alte venituri ale bugetului local, emis pe numele solicitantului de către autoritatea publică locală în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul, în termen de valabilitate la data înscrierii în aplicație;
  • Extras de carte funciară, nu mai vechi de 60 de zile la data înscrierii în aplicație, din care să rezulte dreptul de proprietate al solicitantului asupra imobilului construcție deservit de sistemul de panouri fotovoltaice pentru care se solicită finanțarea;
  • în cazul în care sistemul de panouri fotovoltaice care deservește construcția se amplasează pe teren, se va prezenta, în plus față de extrasul de carte funciară aferent construcției, extras de carte funciară, nu mai vechi de 60 de zile la data înscrierii în aplicație, din care să rezulte că solicitantul este proprietar/deține un drept de folosință asupra imobilului teren;
  • Copia cărții funciare colective, din care să rezulte maximum două unități individuale trecute pe aceeași carte funciară care adunate să fie egale cu 1 (un) întreg, în cazul imobilelor-construcții, dintre care unele părți sunt comune, iar restul sunt proprietăți individuale, pentru care se întocmesc o carte funciară colectivă și câte o carte funciară individuală.

Documentele încărcate la momentul înscrierii în aplicație nu vor mai putea fi modificate sau reîncărcate ulterior.

Urmărește-ne pe FacebookX și LinkedIn