Poligoane auto unde poți conduce legal fără permis în 2024

Autor: Dan Vache
A+A-
Reset
poligoane auto bucuresti, poligonul ilioara

Numărul de poligoane auto a scăzut în ultimii ani în București după ce proba poligonului a fost eliminată de la examenul auto în 1995. Printre poligoanele auto desființate au fost poligonul auto din zona Tineretului și poligonul auto Ghencea (în apropiere de capătul liniei de tramvai 41). Iată câte poligoane mai sunt disponibile în 2023.

Bucureștenii care fac școala de șoferi categoria B mai au la dispoziție acum doar 3 poligoane: poligonul ACR – pentru cursanții școlii de șoferi București, poligonul TEO – pentru cursanții școlii de șoferi TEO și poligonul Ilioara – pentru oricine plătește taxa de intrare, indiferent că este sau nu înscris la o școală de șoferi.

Poligoane auto București 2024:

Poligon Auto – Moto Ilioara

Poligonul auto este locul în care cei care vor să aibă permis de conducere se pot acomoda cu poziția la volan fără să încalce legea. Printre cei care mai vin la poligon Ilioara sunt și cei care au luat permisul de conducere de câțiva ani și nu au mai condus de atunci. Și aceștia vin să exerseze plecările de pe loc sau din rampă sau chiar să facă câteva parcări cu spatele.

Poligonul Ilioara este amplasat pe strada Ilioara Nr.16B, în Sectorul 3, din București.

Poligonul Ilioara din Capitală este deschis zilnic și în zilele de weekend. Poligon ilioara program: 7:00 – 19:00.

Poligon auto București preț: Cât costă o oră de condus în poligon auto Ilioara?

poligoane auto

Foto: Unsplash/Ulrik Skare

Poligon Ilioara preț: O oră de condus în poligon costă 10 lei.

Reguli poligon auto: Bineînțeles, persoanele care nu au permis trebuie să aibă în dreapta un șofer care deține permis de conducere pentru a-i oferit indicații. În poligon puteți exersa toate tipurile de manevre necesare în traficul real, înainte de a termina perioada de instruire teoretică.

Cât costă să faci școala de șoferi – acte necesare

În poligon puteți învăța cum se face plecarea de pe loc cu o mașină cu cutie de viteze manuală, cum se iau virajele, cum se face garare, parcare, întoarcere și mers cu spatele.

De cele mai multe ori, poligonul auto este într-o zona delimitată de drumul public, având barieră. De aceea în acest loc poate să conducă oricine, fie că are sau nu permis de conducere.

Poligonul Școlii de Șoferi ACR din București

Cei care urmează cursurile școlii de șoferi București ACR pot beneficia gratuit de acces în poligonul auto ACR timp de 1 an de la înscriere. Acest lucru este bun pentru șoferii începători ținând cont de faptul că după obținerea permisului de conducere mai poate fi necesară perfecționarea anumitor manevre de parcare.

V-ar putea interesa și:

Cursurile practice de conducere auto în vederea obținerii permisului de conducere categoria B au loc în poligonul școlii de șoferi ACR din București în Str. Jiului nr. 161, Sector 1. Programul de luni până vineri este de la 09:00 – 17:00. Poligonul școlii de șoferi este disponibil și în weekend de la 09:00 – 20:00. În zilele de sărbători poate fi închis.

Poligon Teo

Și școala de șoferi TEO are un poligon Auto – Moto pentru cursanții școlii de șoferi. Aceștia beneficiază gratuit de două ore de conducere în poligonul școlii. Poligonul este situat pe Splaiul Unirii, înainte de centură, în Popești Leordeni, iar programul este de luni până vineri, între orele 9.00-17.00. Sâmbăta și duminica, poligonul auto TEO este închis.

Instructorii școlii de șoferi TEO în cele două ore în poligon explică viitorilor șoferi comenzile mașinii și le oferă informații de mecanică auto. Aceștia vor exersa viraje, pornirea de pe loc, oprirea la punct fix, condusul în linie dreapta, slalomul.

V-ar putea interesa și:

În 2016, un deputat a propus reintroducerea probei poligonului și a conducerii pe timp de noapte la școala de șoferi. Însă, instructorii auto nu au fost de acord, spunând că pot exersa manevre și în spatele unui bloc într-o parcare nu trebuie să meargă în poligoane, în timp ce condusul noaptea ar duce la scumpirea școlilor de șoferi.

Persoanele prinse conducând fără permis auto pe drumurile publice riscă dosar penal. „Conform art. 335 din Codul penal, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu deține permis de conducere se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani”.

Începători auto: lecții de condus în oraș, sfaturi pentru șoferi

În timp ce conduceți fiți calmi, ignorați șicanările din trafic și concentrați-vă pe marcajele rutiere și semnele de circulație. Nu forțați niciodată semaforul galben. Conduceți intuitiv.

  • Mare atenție la semnalele polițistului. Pot fi intersecții unde acesta dirijează traficul chiar dacă sunt semafoare în funcțiune. Nu uitați că în această situație trebuie să țineți cont de semnalele polițistului.
  • Șoferii începători sau cei care sunt cursanți la una din școlile de șoferi din București ar trebui să aleagă ore de condus cu trafic redus pentru a putea fi atenți în același timp și la semnele de circulație.
  • Înainte de a merge la mașină, încercați să vă stabiliți un traseu pe o rută cu trafic mai puțin aglomerat. Dacă nu știți bine Bucureștiul, folosiți aplicațiile Google Maps și Waze pentru a vă face o idee pe ce rută să porniți.

Interdicții șoferi începători

Conducătorului începător de vehicul îi este interzis să:

  • a) conducă autovehicule care transportă mărfuri sau produse periculoase;
  • b) conducă vehicule destinate testării sau cele pentru probe;
  • c) conducă vehicule destinate transportului public de persoane, inclusiv în regim de taxi“.

Atenție: șoferii începători sunt obligați să conducă, în primul an, cu o viteză mai mică de 20 de km/h față de limita prevăzută pe porțiunea respectivă de drum. Excepție fac localitățile.

V-ar putea interesa și:

Limitele maxime de viteză stabilite pentru circularea în afara localităților cu un autoturism sunt: pe autostrăzi 110 km/h, pe drumurile expres sau pe cele naționale europene 80 km/h, pe celelalte categorii de drumuri: 70 km/h.

Aplicarea corectă a unor semne începători / buline galbene pe geamurile mașinii îi scapă pe șoferii începători de amenzi. Semnele de începători trebuie folosite timp de 1 an de la data obținerii permisului auto. Poziționarea incorectă pe parbriz sau lipsa unor buline începători conduce la o amendă între 290 de lei și 435 de lei.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

# poligoane bucuresti # poligon auto bucuresti 2023 # poligon auto ilfov # poligon auto teo

Știri similare