Plată automată a vignetei pentru Bulgaria prin SafeFleet

Autor: Dan Vache
A+A-
Reset
Bulgaria vama, SafeFleet,

SafeFleet, jucător pe piața de monitorizare a flotei auto din România, oferă serviciul de plată automată a vignetei pentru Bulgaria, printr-un parteneriat încheiat cu BGToll (Agenția Bulgară a Infrastructurii Rutiere). Acesta se adresează doar autovehiculelor de peste 3,5 tone, fiind realizat prin intermediul echipamentului OBU One de la SafeFleet, care intermediază același serviciu și pentru Ungaria.

Bulgaria a modificat sistemul electronic de taxare pentru vehiculele cu masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone din categoriile M2, M3, N2 și N3.

Vinieta electronică: cât costă în Bulgaria

Noul sistem permite plata tarifelor de utilizare în funcție de numărul de axe, norma de poluare și distanța parcursă și include mai multe opțiuni de plată, în funcție de preferințele transportatorilor sau ale administratorilor de flote: tichetul de tranzit, dispozitivul GNSS (Global Navigation Satelite System) sau dispozitivul GPS.

Lungimea totală a drumurilor pe care se va implementa acest proces este de 3.115 km de autostrăzi, drumuri naționale și principale.

Utilizat pentru plata taxelor de drum în Ungaria, echipamentul SafeFleet este acum autorizat și pentru plata taxei de drum din Bulgaria.

În mod tradițional, șoferii au posibilitatea achiziționării vignetei pentru Bulgaria din stațiile de carburant atunci când se apropie de frontieră. Însă pentru a scăpa de grija unei rute fixe predefinite și de timpul pierdut la punctele comerciale sau în vamă, SafeFleet pune la dispoziția transportatorilor o modalitate de plată automată a vignetei, prin intermediul echipamentului OBU One.

Sistemul OBU One înregistrează ruta parcursă și calculează în acest sens suma de plată corespunzătoare, care se retrage automat de pe card. Pe de altă parte, sistemul va înregistra plățile, oferind posibilitatea de modificare a rutelor oricând se dorește și de prezentare a dovezii plății pentru fiecare segment de drum.

V-ar putea interesa și:

Prin acest sistem, SafeFleet se adresează atât clienților actuali – caz în care aceștia nu mai sunt nevoiți să închirieze sau achiziționeze sistemul, ci doar să solicite serviciul, cât și altor transportatori sau companii cu flote care tranzitează Bulgaria, pentru care este necesară instalarea device-ului. Pentru persoanele fizice, serviciul de plată a vignetei în Ungaria, și în curând Bulgaria, este disponibil prin intermediul aplicației TPARK, parte din același grup de firme SafeFleet.

SafeFleet oferă clienților soluții de monitorizare a flotelor prin GPS, plată a  taxelor de drum, AMR (Automatic Meter Reading) și plată a parcării cu telefonul mobil.

Unul dintre cei mai mari jucători din sud-estul Europei, SafeFleet dispune de un software telematic pe piața IoT din România, folosit de companii din Italia, Polonia, Ungaria. În prezent, soluțiile SafeFleet sunt utilizate de peste 6.500 de clienți, cu peste 70.000 de device-uri de monitorizare instalate. 

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare