Parcările de la Piața Sudului vor fi tarifate cu 2 lei pe oră

Autor: Andreea Gutu

Parcările de la Piața Sudului din București vor fi tarifate cu 2 lei pe oră, începând din 4 mai 2021, iar primele 30 de minute vor fi gratuite, anunță primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, pe Facebook.

Un timp, preţul în parcările de la Piața Sudului a fost de 5 lei pe oră pentru a descuraja abandonul maşinilor în parcarea P+2 şi în cele cu barieră din zonele adiacente pieţei agroalimentare.

Zonele de parcare cele mai solicitate de șoferi

V-ar putea interesa și:

„O perioadă scurtă de timp am ridicat prețul la 5 lei pe oră pentru a descuraja abandonul mașinilor în parcarea P+2 și în parcările cu barieră din zonele adiacente pieței agroalimentare. În urma acestei măsuri puse în aplicare, am reușit să ne atingem scopul, și anume să îi îndepărtăm pe cei care transformaseră această parcare într-un târg auto”, spune primarul.

Primarul mai spune că va începe să ridice și mașinile abandonate.

„Totodată, de acum înainte avem la dispoziție și posibilitatea ridicării autoturismelor care folosesc impropriu aceste parcări, așa că este momentul ca Parcarea P+2 de la Piața Sudului să fie folosită așa cum trebuie, doar pentru scopul pentru care a fost construită. Acela de a încuraja mersul cu mijloacele de transport în comun ecologice, cu metroul sau tramvaiul, dar și pentru cei care își fac cumpărăturile la noua piață”, a spus primarul S4.

V-ar putea interesa și:

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram

Știri similare