Parcări în loc de garaje în sectorul 6 din București

Autor: EVmarket Romania

Primarul Sectorului 6 va înlocui garaje apărute în București, în anii ‘90, cu parcări. Primarul a publicat, pe pagina sa de Facebook, lista garajelor care vor fi demolate în timpul acțiunii.

Așa cum am promis, mergem mai departe cu eliberarea domeniului public de construcții ilegale și inoportune: eliminăm garajele apărute în București în anii ‘90. Ca regulă generală, acolo unde sunt garaje vom amenaja parcări. Din suprafața ocupată de două garaje, rezultă 3 locuri de parcare”, a spus Ciprian Ciucu, Primarul Sectorului 6.

Poliția Locală a Sectorului 6 a identificat garajele existente și a demarat procedurile pentru dezafectarea acestora. Conform edilului, acestea sunt:

  • număr garaje identificate: 439,
  • număr garaje cu autorizație emisă de Primăria Municipiului București: 163,
  • număr garaje cu autorizație de construire emisă de PS6: 90,
  • număr garaje fără autorizație de construire: 171,
  • număr de garaje ”pentru care am emis înștiințări în vederea dezafectării”: 175,
  • număr de garaje dezafectate în urma înștiințărilor emise: 20,
  • număr de garaje cu dispoziție de demolare: 44.

Ciprian Ciucu a precizat că același exemplu este urmat de Primăria din Cluj-Napoca.

V-ar putea interesa și:

Prima parcare pe verticală în sectorul 6 pe spațiul vechilor garaje

Într-o postare anterioară din 3 iunie, Ciprian Ciucu a afirmat că în Cartierul Militari, zona Lujerului, va apărea prima parcare pe verticală.

Conform datelor noastre aici este cea mai mare nevoie de locuri de parcare (conform numărului de solicitări), de aceea intenționăm să construim prima parcare pe verticală (4 niveluri, parter îngropat) din Sectorul 6, a menționat Ciucu, în postarea sa.

V-ar putea interesa și:

De asemenea edilul se gândește la o parcare care să aibă 250 de locuri: Ținta noastră este să construim astfel de parcări cu până la 8.000 euro pe locul de parcare, ceea ce reprezintă o sumă decentă și suportabilă pentru bugetul Sectorului 6.

Următoarea parcare o vom face, cel mai probabil, ținând cont de numărul de solicitări și de disponibilitatea terenului pe str. Sg. Maj. Cara Anghel, în zona 10, a adăugat Ciucu, în comentariul său.

Foto: EVmarket.ro.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram

Știri similare