Parcarea din Pantelimon va fi funcțională la 1 noiembrie

Autor: Dan Vache
A+A-
Reset
Parcarea din Pantelimon

Parcarea supraetajată din Pantelimon va fi funcţională la 1 noiembrie, în prezent lucrarea este realizată în proporţie de 99%, potrivit lui Nicuşor Dan, Primarul Capitalei.

„Parcarea supraetajată din Pantelimon este o lucrare care este gata în proporţie de 99%. Tot ce lipseşte în acest moment este un post de transformare. Aşa cum am vorbit cu echipa de constructori, a existat un acord cu Enel pentru ca acest post de transformare să fie deja realizat încă din 2019, însă Primăria nu şi-a achitat obligaţiile de plată şi s-a schimbat legea între timp şi trebuie să facem noi”, spune primarul.

Parcarea din Pantelimon, conectată cu mijloacele de trasport din zonă

 

„Am semnat acordul pentru act adiţional, ne mai lipsesc 80 de zile, din care 70 de zile aducerea materialelor şi 10 zile instalarea. Deci, foarte probabil mai devreme de 1 noiembrie o să avem această parcare funcţională”, a spus Nicuşor Dan.

V-ar putea interesa și:

Park&Ride Cora Pantelimon va fi o parcare supraterană cu 500 de locuri cu terminal STB.

Proiectul park & ride nu va fi doar o simplă parcare etajată, ci un nod intermodal care include tramvaie, autobuze și peroane pentru microbuze private.

Primarul general a mai spus că, la momentul preluării mandatului, această construcţie era la 55% şi constructorul a continuat să lucreze în ritmul la care s-a angajat, deşi Primăria Capitalei nu a plătit în acelaşi ritm deoarece a fost într-un blocaj financiar.

Este o investiţie pe care Primăria Capitalei a început-o în 2011, soluţia pentru parcare a fost modificată în 2019, în acel moment s-a spus că lucrările vor fi terminate în 2020.

V-ar putea interesa și:

Foto: Facebook Primăria București

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram

Știri similare