Parcagiii ilegali din București primesc amenzi după amenzi, însă le plătesc?

Autor: EVmarket Romania
6,5K afișări
parcagiii ilegali

Parcagiii ilegali din București primesc amenzi după amenzi, însă le plătesc? Parcagiii „rezervă” locurile libere în zone aglomerate din centrul Capitalei, unde sunt terase sau restaurante și cer bani pentru serviciul oferit. Partea bună este că nu îți zgârie mașina dacă nu le dai nimic, că doar în zona aceea fac bani și nu își permit să își strice sursa de venit.

Parcagiii ilegali sunt amendați de Poliția Locală. Însă, mulți sunt oameni ai străzii sau care nu au bunuri pe numele lor, deci nu vor plăti amenzile.

banner Petrom

„Parcagiii ilegali sunt vizați constant de acțiunile Poliției Locale a Municipiului București. Din ianuarie și până acum, circa 1.400 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate acestor persoane care oferă contra cost locuri de parcare, fără a avea dreptul legal să o facă”, a scris, pe Facebook, Nicușor Dan, primarul Capitalei.

Zonele în care s-au derulat și se derulează cele mai multe acțiuni ale polițiștilor locali sunt Centrul Istoric, Bulevardul Decebal, Piața Unirii, Splaiul Independenței și străzile din apropierea spitalelor Polizu, Municipal și Floreasca.

V-ar putea interesa și:

„Rog șoferii să nu mai dea bani parcagiilor ilegali și să nu mai încurajeze astfel această cerșetorie deghizată. De asemenea, dacă observați prezența parcagiilor ilegali, puteți suna și informa la numărul de telefon 021.9752”, mai spune primarul Capitalei.

România are 1.174.941 locuri de parcare publice, față de 1.154.082 de locuri în 2020. Cu o toleranță de 10% aferentă ratei de exactitate a răspunsurilor municipalităților, numărul total de locuri de parcare atinge 1.292.435.

Peste 755.000 de locuri de parcare sunt parcări de reședință în România.

Numărul total de mașini înmatriculate în București depășește 1,5 milioane, ceea ce înseamnă că există un deficit semnificativ de locuri de parcare. Parcarea cu plată în București este de 5 lei pe oră în zonele centrale.