Cum arată panourile pentru parcările publice din București

Autor: Dan Vache
A+A-
Reset
parcare, parcarile publice, tarife, tarife parcare, parcarea pe locurile nenominale,

Primăria Municipiului București a schimbat anul trecut panourile pentru parcările publice din București, în urma trecerii la un tarif unic în tot orașul.

În unele parcări publice din Capitală încă sunt panourile vechi, galbene, dar vor fi înlocuite curând cu noile panouri albastre, care sunt mai simple întrucât procedura a fost simplificată.

Modalități mai simple pentru plată în parcările publice:

  • Scanarea, cu ajutorul telefonului personal, a QR Code-ului de pe panou, care ne direcționează către plată. Tot aici, vom selecta și intervalul de care avem nevoie: 1, 2, 3 sau 4 ore, abonament pentru 1 zi sau abonament pentru 1 lună.
  •  Online, prin intermediul aplicației Parking București și al altor aplicații partenere. De asemenea, serviciul va fi disponibil, în curând, și prin platforma Ghișeul.ro.
  • SMS-ul către numărul 7458. Acesta trebuie să conțină doar numărul de ore (sau 1 zi) pentru care doriți să plătiți parcarea și numărul de înmatriculare al mașinii, fără a mai fi nevoie de confirmare.

Celelalte modalități pe care le puteți utiliza sunt:

  1.  Tichetele preplătite
  2.  Tichetele orare eliberate de operatorul parcării sau prin sistem de autotaxare (parcometru).

Tarif și orar parcare cu plată în București

Zonele de parcare 0,1,2 din centrul Capitalei, tarifele și programul de parcare cu plată au fost modificate de către Compania Municipală Parking București, de la 1 martie 2023.

Intervalul cu plată al parcărilor va fi de luni până duminică de la 08:00 la 20:00. Taxa de parcare trebuie plătită înainte de a părăsi mașina sau imediat după.

În 2023, deși parcarea cu plată are un tarif de 5 lei pe oră în centrul Capitalei, șoferii mai au la dispoziție 15 minute să plătească încă o oră de parcare. Prin urmare, au 1 oră plătită și încă 15 minute gratuite.

Locurile de parcare din jurul instituțiilor statului au devenit locuri publice cu plată.

  • Tarif unic parcare 5 lei/oră
  • După expirarea timpului rezervat, se alocă 15 minute gratis pentru efectuarea unei plăți noi sau pentru eliberarea locului de parcare
  • Abonament zilnic parcare de 30 lei
  • Abonament lunar parcare de 500 lei pentru persoanele fizice, juridice sau pentru instituții.
  • Riveranii vor plăti 50 lei lună și vor putea să parcheze oriunde în apropierea casei

Descărcați gratuit aplicația „Parking București” din AppStore sau din Google Play și creați-vă un cont personal.

Prin „Parking Bucuresti” App puteți achita anticipat, online, tariful de parcare folosindu-vă cardul bancar sau prin SMS la numărul 7458. Rămâne, însă, valabilă și alternativa de plată cu cash în toate parcajele gestionate de Compania Municipală Parking București S.A.

Parcarea pentru mașini electrice și hibride, gratuită în București

Posesorii autoturismelor electrice şi hibride înregistrate în Bucureşti vor putea utiliza în continuare gratuit parcările publice timp de doi ani, în 2023 și 2024.

Autoturismele electrice şi hibride exceptate de la parcarea gratuită în București sunt cele utilizate pentru activităţile de transport alternativ, cele utilizate în baza unui sistem de partajare a autoturismelor intermediat prin platforme digitale, precum şi cele care, prin colantare sau dispozitive audio-video, afişează mesaje publicitare. Toate aceste mașini eco vor avea obligaţia de a achita tariful de parcare.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare