O nouă lege le permite avocaților să obțină acte pentru firme

Autor: EVmarket Romania
LEGE avocat companii 2021 cod rutier 2022
În data de 26.09.2020 a intrat în vigoare Legea nr. 208/2020 (publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 869 din 23.09.2020), lege care le permite avocaților să obțină câteva documente pentru persoanele juridice, scrie UNTRR – Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România.

Această lege conferă avocaților o serie de competențe noi, care până acum erau rezervate doar notarilor.

Iată ce schimbări aduce noua lege:

  • Noua lege permite unui avocat sa ateste declarația privind beneficiarul real – care se depune la Registrul Comerțului numai atunci când asociații firmei sunt persoane juridice. În cazul în care asociații sunt numai persoane fizice, nu este necesară depunerea declarației privind beneficiarul real.
  • Avocatul poate depune specimenul dvs. de semnătură la Registrul Comerțului, atunci când acesta este necesar (spre exemplu: la înființarea societății sau la modificarea reprezentantului legal al societății). Semnatura va fi data personal in fata avocatului pe împuternicirea avocaţială.
  • Avocatul poate obține în numele dvs. cazierul judiciar.

V-ar putea interesa și:

În primele 7 luni ale anului au fost înființate 60.634 companii, cu 31% mai puține față de aceeași perioadă din 2019. Scăderea s-a temperat de la minus 47% și 29.780 de companii nou-înființate în primele 4 luni din 2020.

Ce trebuie să știi despre semnătura electronică

Semnătura electronică cunoscută și sub denumirea de Certificat digital calificat a apărut ca o necesitate a proceselor birocratice. Aceasta conferă documentelor aceeași valoare legală precum semnăturile și ștampilele tradiționale. În prezent multe dintre actele oficiale se transmit în format digital.

Semnatarul certificatului digital calificat trebuie să dețină un dispozitiv de creare a semnăturii electronice. Acesta trebuie să acționeze fie în nume propriu, fie ca reprezentant al unui terț.

Foto: LEANDRO AGUILAR from Pixabay

Urmărește-ne pe FACEBOOK

Știri similare