Noi recall-uri pentru Toyota Aygo, Yaris, Hilux, Land Cruiser

Autor: EVmarket Romania
toyota aygo

Toyota România recheamă în service anul acesta mai multe modele de mașini pentru defecțiuni: Toyota Aygo, Yaris, Hilux, Land Cruiser. Intervenția este efectuată gratuit, toate costurile fiind acoperite integral de către fabrică. Proprietarii mașinilor Toyota afectate de rechemări în service vor fi anunțați prin intermediul unor scrisori pentru a se programa la o unitate de service.

RECALL: Înlocuirea farurilor la Toyota Yaris și Toyota Aygo

Operațiunea durează aproximativ 40 minute. Mașinilor vizate de această campanie li se vor înlocui farurile.

Autovehiculele rechemate în service de Toyota România sunt Toyota Yaris și Toyota Aygo, fabricate în Franța.

În procesul de fabricație al farurilor pentru aceste modele paravanul ce modifica traiectoria luminii de la faza scurtă la cea lungă are o parte mobilă deformată ceea ce poate duce la imposibilitatea comutării de la o fază la alta. Acest lucru nu îndeplinește anumite cerințe din Regulamentul UN 48 paragrafele 6.1.7.2, 6.1.7.3 și 6.2.7.

În România sunt vizate minimum 33 vehicule. Seriile de sașiu (VIN) ale autovehiculelor ce fac parte din campanie le găsiți aici (pagina 3).

RECALL: Înlocuire ancore centuri siguranță spate la Toyota Aygo

Autovehiculele rechemate în service sunt modelul Toyota Aygo, fabricat în Franța.

Există posiblitatea ca ancorele centurilor de siguranță ale locurilor din spate ale autovehiculelor în cauză să fie fabricate în afara specificațiilor, astfel existând riscul de a se rupe în caz de accident.

Mașinilor vizate de această campanie li se vor înlocui ancorele de prindere a centurilor de siguranță spate. Operațiunea durează aproximativ 20 minute.

Nu toate vehiculele din această perioadă sunt afectate și/sau vândute în România. În România sunt vizate minimum 16 vehicule. Seriile de sașiu (VIN) ale autovehiculelor ce fac parte din campanie le găsiți aici (pagina 3).

RECALL: Îmbunătățirea ghidajului centurii de siguranță spate la Toyota Yaris

Operațiunea durează aproximativ 40 minute.

Autovehiculele rechemate în service sunt modelul Toyota Yaris, model 2020, fabricat în Franța.

Există riscul ca în cazul unui impact, ghidajul centurii de pe spătarul banchetei spate – pentru locul din centru spate (care are muchii neteșite) – să deterioreze centura de siguranță. Dacă s-ar întâmpla acest lucru, în cel mai rău caz, centura de siguranță ar putea fi ruptă și nu va reține în mod corespunzător ocupantul. Probabilitatea deteriorării centurii de siguranță
din spate depinde de mai mulți factori, cum ar fi forma corpului clientului, greutatea ridicată, precum și de modelul impactului unei coliziuni. Prin urmare, probabilitatea de defectare este necunoscută.

Vor fi trimise scrisori proprietarilor pentru a-i informa despre această campanie și pentru a-i ruga să prezinte autovehiculul la cel mai apropiat Atelier Autorizat Toyota pentru remedieri gratuite / Se va monta peste muchiile ascuțite un material care va proteja centura.

Număr total autovehicule vizate de Campania de Rechemare – minimum 66 vehicule. Seriile de sașiu (VIN) ale autovehiculelor ce fac parte din campanie le găsiți aici (pagina 3).

V-ar putea interesa și:

RECALL: Înlocuire duze spălător parbriz Toyota Land Cruiser 200 și Lexus LX

Operațiunea durează aproximativ 40 minute.

Autovehiculele rechemate în service sunt modelul Toyota Land Cruiser 200 și Lexus LX, fabricate în Japonia.

În duza spălătorului de parbriz care conține un încălzitor pentru a preveni înghețarea apei din duză, din cauza unui material necorespunzător etanșant (rășină) în care e încastrat elementul de încălzire, ar putea apărea o crăpătură ca urmare a ciclurilor de temperatură apărute în timpul funcționării încălzitorului. Dacă s-ar întâmpla acest lucru, apa care poate conține sare rutieră ar putea pătrunde în elementul de încălzire, provocând scurtcircuit și supraîncălzire, în cel mai rău caz rezultând un incendiu al vehiculului.

Nu toate vehiculele din această perioadă sunt afectate și/sau vândute în România. Număr total autovehicule vizate de Campania de Rechemare – minimum 19 vehicule. Seriile de sașiu (VIN) ale autovehiculelor ce fac parte din campanie le găsiți aici (pagina 3).

RECALL: Inspectarea și înlocuirea amplificatorului de frânare la Toyota Hilux

Operațiunea durează aproximativ 0.1- 4 ore. Autovehiculele rechemate în service de Toyota România sunt modelul Hilux. Țara de origine: Africa de Sud și Thailanda.

Datorită unei condiții de turnare necorespunzătoare a rășinii din care este compus pistonul din interiorul amplificatorului de frână, rezistența acestuia s-ar putea degrada. Dacă s-ar întâmpla acest lucru, pistonul se poate rupe acționând în mod repetat pedala de frână și, în cel mai rău caz, pierderea asistenței la frânare în timpul conducerii ar putea crește distanța de oprire a vehiculului.

Mașinilor vizate de această campanie li se va inspecta seria amplificatorului de frânare și se va înlocui dacă este necesar.

În România sunt vizate minimum 227 vehicule. Seriile de sașiu (VIN) ale autovehiculelor ce fac parte din campanie le găsiți aici (pagina 3).

V-ar putea interesa și:

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare