Noi dispozitive pe maşinile de poliţie – mesaje electronice

Autor: Andreea Gutu
poze_politia mesaje electronice dispozitive

Polițiștii din România vor comunica cu șoferii pe autostrăzi prin intermediul unor mesaje electronice variabile, montate pe autospecialele poliției. Acestea au rolul de a asigura realizarea misiunilor cu rapiditate și siguranță, atât pentru polițiști, cât și pentru participanții la trafic.

În funcție de necesități, polițistul rutier poate transmite o dispoziție sau o indicație participanților la trafic (mesaje), prin intermediul dispozitivelor care echipează autospeciala.

În desfășurarea misiunilor ce le revin pentru monitorizarea traficului rutier, polițiștii din cadrul Brigăzii Autostrăzi, având în vedere specificul autostrăzilor, unde sunt permise viteze mari de deplasare, cu posibilități limitate de a asigura oprirea rapidă, întâlnesc frecvent situații în care, pentru a putea încetini autovehiculele și pentru a le conduce la locurile de oprire și efectuare a verificărilor, au nevoie să comunice (prin mesaje), în principal pe cale vizuală, cu șoferii.

Pentru oprirea în siguranță a unui vehicul ce se deplasează pe autostradă, în cazul în care polițistul constată necesitatea conducerii la locul stabilit pentru control, operațiunea se poate realiza prin transmiterea de mesaje prin intermediul dispozitivelor luminoase, montate pe autospecialele din dotare, în dreptul lunetei, conform prevederilor legale în vigoare.

ATENȚIE 🔻 URMAȚI 🔻 POLIȚIA 🔻 CONTROL

Sunt câteva dintre dispozițiile sau indicațiile afișate pe dispozitive luminoase,…

Posted by Politia Romana on Sunday, February 7, 2021

 

Au fost achiziționate 10 astfel de dispozitive, cu 4.300 de lei pentru fiecare, inclusiv T.V.A., preț în care a fost asigurat și montajul. Acestea au o garanție de 24 de luni.

V-ar putea interesa și:

„Având în vedere faptul că structurile de poliție autostrăzi utilizează dispozitive speciale cu mesaje electronice variabile, montate pe autospeciale folosite pentru îndrumarea și controlul traficului rutier, le recomandăm participanților la trafic să respecte indicațiile și dispozițiilor transmise prin intermediul acestora”, spune Poliția Română.

Foto: Poliția Română

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram