Mașinile parcate pe trotuare pot fi ridicate

Autor: EVmarket Romania
Parcarea parcare de reședință city insurance rca online trotuare

Poliţia rutieră poate dispune ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar pe trotuare. Ridicarea şi depozitarea vehiculelor în locuri special amenajate se realizează de către administrațiile publice locale sau de către administratorul drumului public, după caz.

Doar în Bucureşti există aproximativ 1,4 milioane de autovehicule, la care se adaugă 500.000 aflate în tranzit, deci aproape 2 milioane de autovehicule la un număr de locuri de parcare de aproximativ 350.000.

Parcarea pe trotuare în România este interzisă, dar permisă

Mașinile parcate ilegal pe trotuare creează dificultăți pietonilor. De asemenea, îi expun pericolelor pe nevăzători sau pe cei care au probleme grave de vedere.

Taxe şi amenzi de plătit pentru ridicarea mașinii de pe trotuare

În cazul în care ați parcat neregulamentar în stație STB, pe trecere de pietoni sau în proximitatea școlilor, veți plăti taxe de ridicare, transport și depozitare, dar și amendă. Iată cuantumul acestora:

  • Pentru vehiculele cu masa maximă autorizată până în 5 tone, taxa pentru vehiculele cu masa maximă autorizată până în 5 tone e compusă din 200 lei ridicare, 150 lei transport și 150 lei depozitare/zi. In total: 500 de lei + amendă.
  • Pentru vehiculele cu masa maximă autorizată peste 5 tone, taxa pentru vehiculele cu masa maximă autorizată peste 5 tone e compusă din 270 lei ridicare, 200 lei transport și 150 lei depozitare/zi. In total: 620 de lei + amendă.

V-ar putea interesa și:

Amenda pentru parcare neregulamentară

Amenda, care i se va transmite ulterior conducătorului auto, e reprezentată de 4 puncte de penalizare x 165 de lei, în total 660 de lei. Aceasta se poate plăti la jumătate din minim (330 de lei) în termen de 15 zile de la data emiterii.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare