Joburile cu cele mai multe oportunități de angajare

Autor: EVmarket Romania
A+A-
Reset
joburile sofer soferi cazierul rutier, permisul de conducere pentru categoriile C,

Piața forței de muncă s-a transformat sub efectele pandemiei de coronavirus, generând o serie de consecințe negative, printre care au avut de suferit și joburile, din cauza reducerii activităților economice. Acest fenomen, însă, a contribuit și la accelerarea unor trenduri deja existente în piață, precum răspândirea muncii în regim remote, conform unei analize realizate de platforma de recrutare OLX.

Potrivit sursei citate, o serie de locuri de muncă din diferite domenii de activitate înregistrează constant creșteri, în ultimul timp, atât referitor la joburile disponibile, cât și la numărul de aplicanți. Mai mult, cerere din partea angajatorilor există atât pentru muncitori, cât și pentru specialiști.

Joburile cu cele mai multe oportunități de angajare

În ultimul an, cinci categorii de joburi au fost fruntașe și au generat cifre importante din punct de vedere al ofertelor de muncă disponibile și al numărului de persoane interesate să le ocupe:

  1. Ingineri, meseriași și constructori
  2. Lucrători în producție, depozit și logistică
  3. Șoferi – servicii auto și curierat
  4. Casieri și lucrători comerciali
  5. Personal hotelier – restaurant

Ce mașini ieftine puteți cumpăra prin Programul Rabla 2021

Împreună, acestejoburi au cumulat lunar, în ultimul an, intre 300.000 și peste 600.000 de.oportunități de angajare pentru persoanele din România aflate în căutarea unui loc de muncă și au atras între 95.000 și.aproximativ 250.000 de candidaturi pe luna, în intervalul aprilie 2020-aprilie 2021, conform datelor OLX.

V-ar putea interesa și:

Fiecare loc nou de muncă disponibil este extrem de important pentru piața forței de muncă din România, cu atât mai mult cu cât aceasta a suferit un impact puternic pe fondul pandemiei de coronavirus. Așadar, suntem încântați să putem contribui activ la o mai bună dezvoltare a pieței de munca, sprijinind candidații aflați în căutarea unui loc de muncă, dar și angajatorii implicați într-un proces de recrutare eficientă. Vom continua să investim în optimizarea categoriei OLX – Locuri de munca, pentru a răspunde cerințelor actuale ale consumatorilor și, de asemenea, pentru a oferi un serviciu la cele mai ridicate standarde, a spus Mihail Dimitrov, Jobs Category Manager OLX.

Potrivit analizei, categoria de joburi ”șoferi – servicii auto și curierat” nu pare să fi fost afectată de pandemie, din punctul de vedere al numărului anunțurilor de angajare. Astfel, în vara lui 2020, pe platforma OLX, au fost disponibile lunar.între 80.000 și 110.000 oferte de muncă, iar primele luni din 2021 acestea au ajuns la 135.000 de anunțuri în luna aprilie.

Lime, parteneriat cu Uber: cum arată trotinetele din București

Lunar, în 2021, recrutorii au adăugat alte 1.700 – 2.200 de anunțuri, care, alături de ofertele de muncă reînnoite,.atrag între 67.000 și peste 90.000 de aplicații din partea românilor interesați de un loc de muncă.

Joburile disponibile în România

În 2021, la nivelul trimestrului întăi, datele INS arată că în România erau oficial peste 38.000 de locuri de muncă vacante, iar rata locurilor de muncă vacante a fost 0,79%,.în creștere cu 0,06 puncte procentuale față de trimestrul precedent.

Astfel, cele mai mari rate ale locurilor de muncă vacante s-au înregistrat în administrația publică (2,00%),.activități de spectacole, culturale și recreative (1,60%), respectiv sănătate și asistență socială (1,55%)..În industria prelucrătoare s-a concentrat peste o cincime din numărul total al locurilor de muncă vacante.(8.300 locuri vacante), cu o valoare a ratei de 0,76%.

V-ar putea interesa și:

Tot datele INS demonstrează că, la nivelul anului trecut, aproximativ 120.000 de persoane inactive doreau să lucreze,.dar fie nu căutau de lucru, fie nu erau disponibile să înceapă lucrul,.iar 171.000 de persoane ocupate cu program parțial doreau și erau disponibile să lucreze mai multe ore decât în prezent.

Foto: Alex Fox from Pixabay

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe Facebook șInstagram

Știri similare