FOTO: Este gata parcarea supraetajată din Pantelimon. A durat 11 ani

Autor: Dan Vache
A+A-
Reset
parcarea supraetajată din Pantelimon

Publicat pe: 18 mai 2022 / Parcarea supraetajată din Pantelimon va fi disponibilă în curând șoferilor din Capitală. Navetiștii își pot lăsa mașinile pentru a folosi transportul public.

Este o investiţie de 21 de milioane de euro pe care Primăria Capitalei a început-o în 2011, soluţia pentru parcare a fost modificată în 2019, în acel moment s-a spus că lucrările vor fi terminate în 2020.

„Am început recepția la Park& Ride Cora Pantelimon. După aproape 7 ani de blocaje și amânări, proiectul a fost finalizat”, a scris Nicușor Dan, primarul Capitalei, pe Facebook.

Parcarea are un terminal destinat transportului public

Parcarea are 500 de locuri, precum și un terminal destinat transportului în comun – autobuze, tramvaie, stații/peroane pentru microbuze și un culoar până la viitoarea stație de metrou.

Terminalul permite accesul facil la liniile urbane și metropolitane de transport în comun.

Proiectul park & ride nu este doar o simplă parcare etajată, ci un nod intermodal care include tramvaie, autobuze și peroane pentru microbuze private.

Primarul general a spus că, la momentul preluării mandatului, această construcţie era la 55% şi constructorul a continuat să lucreze în ritmul la care s-a angajat, deşi Primăria Capitalei nu a plătit în acelaşi ritm deoarece a fost într-un blocaj financiar.

V-ar putea interesa și:

Anul trecut, România avea 1.174.941 locuri de parcare publice, față de 1.154.082 de locuri în 2020. Cu o toleranță de 10% aferentă ratei de exactitate a răspunsurilor municipalităților, numărul total de locuri de parcare atinge 1.292.435. Peste 755.000 de locuri de parcare sunt parcări de reședință în România, potrivit integratorului de soluții inteligente la cheie Vegacomp Consulting.

Foto: Facebook Primăria București

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare