Declarația pe propria răspundere poate fi completată online

Autor: EVmarket Romania
verificare itp raspundere Verificare ITP online semnatura olografa, online, gomag, etoro

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a actualizat platforma electronică formular.sts.ro, unde cetățenii pot completa online declarațiile pe propria răspundere și adeverințele de la angajator care atestă motivele deplasării în afara locuinței în intervalul orar 23.00 – 05.00.

Platforma, operaționalizată pe site-ul STS, permite completarea, de pe telefon sau calculator, a câmpurilor predefinite specifice declarației pe propria răspundere, respectiv adeverinței de la angajator. După completare, formularele pot fi stocate pe dispozitive electronice și prezentate pentru control autorităților abilitate, cu condiția ca pe acestea să existe semnătura olografă a persoanei care folosește declarația, respectiv a reprezentantului legal al angajatorului și data la care a fost redactat documentul.

Datele personale completate de cetățeni pe platforma electronică formular.sts.ro nu sunt prelucrate de către Serviciul de Telecomunicații Speciale, acestea fiind stocate numai pe dispozitivele electronice ale utilizatorilor.

Platforma formular.sts.ro a fost dezvoltată de compania IT Binovate Labs, în baza colaborării cu Guvernul României și cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale și a fost adaptată de STS în conformitate cu reglementările curente.

Formularele pentru declarația pe propria răspundere și adeverința de la angajator pot fi completate și descărcate și de pe site-ul stirioficiale.ro.

➡️  Declarație pe proprie răspundere  https://stirioficiale.ro/…/0611_Model%20Declaratie…
➡️  Adeverință de la angajator    https://stirioficiale.ro/…/0611_Adeverinta%20pentru…

În continuare, STS oferă asistență tehnică de specialitate pe domeniul IT&C și își manifestă toată deschiderea pentru susținerea demersurilor guvernamentale în gestionarea efectelor pandemiei de coronavirus.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) recomandă, pentru limitarea răspândirii pandemiei de COVID-19, o serie de măsuri suplimentare celor deja existente. Măsurile vor fi instituite începând cu 9 noiembrie 2020 – vor fi valabile timp de 30 de zile.

Măsuri ale Comitetului Național pentru Situații de Urgență

Instituirea obligației purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, la nivel național, pentru toate persoanele care au împlinit vârstă de 5 ani, în toate spațiile publice deschise și închise, indiferent de valoarea ratei de incidență cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile.

Deplasarea noaptea va fi permisă doar în următoarele situații:

  • deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
  • deplasarea pentru asistența medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;
  • deplasări în afara localităților a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
  • deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie.

V-ar putea interesa și:

Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței / gospodăriei / locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

Foto: Free-Photos from Pixabay

Urmărește-ne pe FACEBOOK