Declarație pentru deplasarea pe timp de noapte

Autor: EVmarket Romania

Autoritățile au publicat modelul de declarație pe proprie răspundere pentru deplasarea în afara locuinței pe timpul nopții (în intervalul orar 23:00-05:00) și modelul adeverinței de la angajator, care vor fi necesare începând de luni, 9 noiembrie 2020.

Acestea sunt modelele de declarație pe propria răspundere, pentru deplasarea în afara locuinței în intervalul orar 23.00-05.00, și a adeverinței de la angajator.

Ele pot fi descărcate de pe site-ul stirioficiale.ro, accesând link-urile:

➡️  Declarație pe proprie răspundere  https://stirioficiale.ro/…/0611_Model%20Declaratie…
➡️  Adeverință de la angajator    https://stirioficiale.ro/…/0611_Adeverinta%20pentru…

„Vă rugăm să respectați măsurile de protecție sanitară și distanțarea fizică! Știm că este o perioadă dificilă pentru toți, însă doar împreună vom reuși să depășim această situație!”, este mesajul Ministerul Afacerilor Interne pe Facebook.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) recomandă, pentru limitarea răspândirii pandemiei de COVID-19, o serie de măsuri suplimentare celor deja existente. Măsurile vor fi instituite începând cu 9 noiembrie 2020 – vor fi valabile timp de 30 de zile.

Măsuri ale Comitetului Național pentru Situații de Urgență

Instituirea obligației purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, la nivel național, pentru toate persoanele care au împlinit vârstă de 5 ani, în toate spațiile publice deschise și închise, indiferent de valoarea ratei de incidență cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile.

Deplasarea noaptea va fi permisă doar în următoarele situații:

  • deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
  • deplasarea pentru asistența medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;
  • deplasări în afara localităților a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
  • deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie.

V-ar putea interesa și:

Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței / gospodăriei / locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

Foto: Free-Photos from Pixabay

Urmărește-ne pe FACEBOOK