De ce se recomandă spălarea motorului mașinii

Autor: EVmarket Romania
spalarea motorului masinii motor masina masina hibrida,

Este un motiv foarte simplu pentru care se recomandă spălarea motorului mașinii o dată pe an sau dacă s-a murdărit când ați făcut revizia și ați schimbat uleiul de motor.

De ce este recomandată spălarea motorului mașinii

Spălarea motorului mașinii îi ajută pe șoferi să își dea seama dacă a apărut o problemă mecanică la motor pentru care nu se aprind martorii de bord. Sunt multe piese sub capotă, iar defecțiunea uneia nu este întotdeauna depistată electronic. Spre exemplu, pot apărea urme de ulei de la un furtun de recirculare a gazelor și astfel se murdărește motorul curat și vă dați seama unde este o problemă de remediat.

Partea mecanică a mașinii, în special motorul, se murdărește ușor cu murdărie și grăsime. Curățarea unui motor poate părea dificilă, dar vă asigurăm că dacă urmați acești pași simpli treaba poate fi făcută rapid și eficient.

motor hibrid

Pașii pentru spălarea motorului mașinii. Cum se spală motorul unei mașini

Alegeți o zi caldă de vară, deoarece va ajuta motorul să se usuce în mod natural.

  1. Primul pas este să deconectați bateria și să acoperiți toate componentele electrice cu o pungă de plastic. De asemenea, îndepărtați capacul de plastic al motorului și curățați-l separat.
  2. Înainte de a începe să spălați motorul, porniți-l timp de 5-10 minute. Acesta este un pas important, deoarece este mult mai ușor să îndepărtați grăsimea atunci când motorul este încălzit și în plus se va usca mai rapid.
  3. Care este cel mai bun mod de a curăța motorul unei mașini? Puteți curăța motorul cu un spray degresant WD-40 lubrifiant multifuncțional. Pulverizați cu el întregul compartiment al motorului, folosiți o perie mică și apoi clătiți cu apă.
  4. Ștergeți motorul cu o cârpă uscată și așteptați să se usuce până când toată umiditatea s-a evaporat. De asemenea, puteți porni mașina pentru a crea căldură, ceea ce va accelera procesul de uscare.
  5. Scoateți toate pungile de plastic de pe componentele electrice și conectați bateria.

V-ar putea interesa și:

Întreținerea mașinii vă va ajuta să obțineți o valoare mai bună la revânzare, dar vă va oferi și o plăcere când o conduceți. Întreținerea la timp ajută, de asemenea, la economisirea costurilor, deoarece evită cheltuielile mai mari, mai târziu.

Urmărește-ne pe FacebookX și LinkedIn