Cum se obține cazierul fiscal online de la ANAF prin SPV

Autor: Dan Vache
acte auto vehicul transcriere rca Anaf Declarația unică SRL cazierul fiscal stergere din biroul de credit city insurance, Contract vânzare cumpărare auto, valabilitate polite euroins, refinantare credit, stare D 112 ANAF

ANAF oferă contribuabililor prin intermediul Spațiului Privat Virtual, posibilitatea de a obține online cazierul fiscal. Acest serviciu online permite primirea informațiilor fiscale, depunerea electronică a declarațiilor fiscale și primirea electronică a documentelor, dar și a actelor administrativ fiscale.

Documentele comunicate prin SPV au aceeași valoare juridică, ca și cele comunicate prin poștă sau la ghișeu. Pentru a obține cazierul fiscal de la ANAF, trebuie să parcurgeți o serie de pași.

Cum se obține cazierul fiscal online de la ANAF

Primul pas pentru obținerea cazierului fiscal online este înregistrarea în Spațiul Privat Virtual ANAF. În acest caz, trebuie să faceți un cont aici alegând opțiunea „Înregistrare cu parolă”. După înregistrare urmați secțiunile ce trebuie completate. Veți bifa la tipul de aprobare varianta „Identificare vizuală on-line”. Pentru încărcarea documentului de identitate ca de exemplu Permis de șoferi, CI sau Pașaport, trebuie să introduceți întâi fotografia/scan-ul într-un fișier de tip ZIP.

După această etapă veți primi un e-mail pe adresa pe care ați folosit-o pentru completare, care vă va înștiința că aveți la dispoziție 10 zile pentru a vă programa online în vederea identificării vizuale. Vă puteți programa în orice județ, oriunde găsițti locuri disponibile dacă în județul de care aparțineți nu mai sunt locuri libere pentru rezervare.

V-ar putea interesa și:

După etapa identificării online, veți primi pe adresa de e-mail, cu puțin timp înainte de momentul programării, atât un link pentru descărcarea softului Zoom, cât și linkul invitației în ședința Zoom. Va trebui să aștepți maxim 20 de minute primirea câtorva e-mail-uri.  Acestea vă vor confirma aprobarea și activarea contului respectiv în SPV ANAF. La final, vă puteți loga cu user-ul și parola pe care le-ați ales în prima etapă a înregistrării.

Programarea pentru pașaport se face doar ONLINE

Conform ANAF, solicitarea se transmite prin intermediul Secțiunii „Solicitari / Eliberare documente/ Certificat de cazier fiscal”, prin selectarea CIF/CNP-ului pentru care se dorește eliberarea certificatului și menționarea motivului solicitării. Cazierul fiscal se va regăsi în Secțiunea „Mesaje”.

Serviciul Spațiul Privat Virtual este ușor de accesat, gratuit și disponibil 24 de ore din 24, atât persoanelor fizice, cât și persoanelor juridice sau entităților fără personalitate juridică.

Când ai nevoie de cazier fiscal de la ANAF

Cazier fiscal anaf online: Cazierul fiscal de la ANAF, pentru persoanele fizice este necesar la eliberarea unui certificat fiscal, la vânzarea unui autorism, la înființarea unei societăți comerciale sau la autorizarea desfășurării unei activități independente.

Valabilitate cazier fiscal: Certificatul de cazier fiscal este valabil timp de 30 de zile de la data eliberarii lui pentru persoanele juridice și 90 de zile, pentru persoanele fizice, dar numai in scopul pentru care a fost eliberat.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare