Cum să accesați și să folosiți Google Classroom

Autor: EVmarket Romania
A+A-
Reset
google classroom

Google Classroom, parte din aplicațiile G Suite pentru Educație, este un serviciu web gratuit folosit în mod special pentru școli, dar și pentru organizații nonprofit și utilizatori care au cont Google personal. Acest serviciu facilitează comunicarea între elevi și profesori, atât în școală, cât și în afara sa. 

Google Classroom (Clasa Google) își propune să simplifice crearea, distribuirea și clasificarea sarcinilor într-un mod care să nu implice hârtia.

Aplicația pentru educație Google Classroom este un serviciu gratuit pentru profesorii și elevii din orice școală și este inclusă în pachetul de aplicații Google pentru educație.

Puteți vedea un video aici

Ce beneficii are aplicația Google Classroom:

  • configurare ușoară – profesorii pot să adauge elevii direct sau să le trimită un cod pentru a participa la curs. Configurarea durează doar câteva minute;
  • economisire timp – profesorii pot folosi fluxul de lucru pentru teme, care este simplu și nu necesită hârtie, astfel încât să creeze, să verifice și să noteze rapid temele, într-un singur loc;
  • organizare îmbunătățită – elevii își pot vedea toate temele pe o singură pagină. Toate materialele de la curs precum documente, fotografii și videoclipuri sunt organizate automat în dosare în Google Drive;
  •  comunicare îmbunătățită – în acest mod profesorii pot să trimită anunțuri și să înceapă imediat discuții cu clasa. Elevii pot să își trimită reciproc resurse sau să răspundă la întrebări în flux;
  • securitate – la fel ca toate celelalte servicii Google Workspace for Education, Classroom nu conține anunțuri, nu vă folosește niciodată conținutul sau datele elevilor în scopuri publicitare.

Sunt necesare permisiuni pentru:

  • Pentru camera foto se cere permisiunea pentru ca utilizatorul să poată face fotografii sau videoclipuri și să le posteze în Classroom.
  • În ceea ce privește spațiu de stocare, permisiunea este necesară pentru ca utilizatorul să poată atașa fotografii, videoclipuri și fișiere stocate local în Classroom. Este necesară și pentru activarea asistenței offline.
  • Permisiune pentru ca utilizatorul să poată alege contul pe care îl folosește în Google Classroom.

V-ar putea interesa și:

Cum se folosește Google sală de clasă

Cum se utilizează Google Classroom de către studenți

Pentru ca un student să acceseze un curs, profesorul trebuie să comunice un cod de acces sau să îl invite prin e-mail. Studentul va accesa linkul și va da click pe butonul Mergi la curs. După autentificare, acesta va face click pe Continuă pentru a accesa pagina principală a clasei, care conține cursurile la care este înscris.

Pentru a se înscrie la un curs nou, studentul va da click pe butonul (+) plasat în partea de sus și va selecta Înscrieți-vă la curs. Apoi va introduce Codul cursului furnizat de profesor în câmpul de text care apare pe ecran. Din nou va apasă pe Înscrie-te și va aștepta câteva momente până când cursul se va încărca pe ecran.

Ghid Google Classroom pentru profesori

Accesați classroom.google.com. Școala trebuie înregistrată la ”Google for education”. Puteți testa gratuit la aici.

  • Pasul 1– vă autentificați utilizând contul google
  • Pasul 2– alegeți opțiunea ”Creați un curs”
  • Pasul 3– adaugați numele cursului
  • Pasul 4– invitați elevii la curs
  • Pasul 5– adaugați temele și materialele de curs
  • Pasul 6– evaluați temele și colaborați cu elevii

Sursa: eduapps.ro

V-ar putea interesa și:

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare