Cum înlocuiesc filtrul de polen / de habitaclu la Tesla

Autor: EVmarket Romania
filtrul de polen Tesla

Tesla Model 3 are filtrul de polen / de habitaclu în interior, sub consola centrală în partea de jos, iar accesul la acesta se face prin zona pasagerului față. Majoritatea mașinilor ICE au acolo filtrul de polen. Trebuie să știți că Tesla Model 3 are două filtre de polen și se înlocuiesc prin același loc.

Tesla Model 3 are doua filtre de aer care împiedică polenul, pulberile industriale, praful de pe carosabil și alte particule să pătrundă în habitaclu prin orificii. Tesla recomandă înlocuirea acestor filtre la fiecare 2 ani.

Cum înlocuiesc filtrul de polen / de habitaclu la Tesla

Înlocuirea filtrelor pentru habitaclu la Tesla Model 3:

 • Porniți sistemul de control al climatizării.
 • Mișcați scaunul pasagerului din față complet în spate și scoateți covorașul pasagerului din față.
 • Folosiți o unealtă de desfacere pentru a elibera cu grijă clemele care fixează capacul spațiului pentru picioare al pasagerului din față de computerul de bord. Apoi, în timp ce sprijiniți capacul spațiului pentru picioare, debranșați cei doi conectori electrici și dați capacul la o parte.
  Pentru bec, apăsați pe clemă cu grijă în timp ce debranșați conectorul.
  Pentru difuzor , aliniați cu grijă conectorul de pe partea vehiculului astfel încât clema mică se eliberează din gaura conectorului din spațiul pentru picioare în timp ce debranșați conectorul.
 • Lucrând de sus în jos, folosiți o unealtă mică de ajustare pentru a elibera cu grijă panoul lateral din dreapta din consola centrală.

Cum repornesc / resetez ecranul tactil Tesla

 • Scoateți șurubul T20 care fixează capacul filtrelor pentru habitaclu de modulul de încălzire, ventilare și aer condiționat (HVAC), apoi eliberați capacul filtrelor pentru habitaclu și dați-l la o parte. În cazul unor vehicule, șurubul este un dispozitiv de fixare hibrid T20/6mm. Clapetele pot înlocui șurubul: utilizați degetul arătător și degetul mare pentru a strânge cele două clapete din partea inferioară a capacului filtrelor pentru habitaclu. Pentru a-l scoate, rabatați capacul spre exterior. Nu întindeți, nu îndoiți și nu deteriorați în alt mod cablurile portocalii de înaltă tensiune (HV) care sunt prinse de capacul filtrelor pentru habitaclu. Dacă se deteriorează cablurile HV, opriți imediat această procedură. Electroșocul produs de tensiunea înaltă poate duce la vătămări corporale grave sau deces.

V-ar putea interesa și:

filtrul de polen Tesla

Foto: Tesla

 • Pliați clapeta filtrului superior al habitaclului în sus și clapeta filtrului inferior în jos.
 • Țineți clapeta filtrului superior al habitaclului și trageți filtrul superior afară din modulul HVAC.
 • Țineți clapeta filtrului inferior al habitaclului și trageți filtrul inferior în sus și apoi afară din modulul HVAC.

V-ar putea interesa și:

Înlocuiți filtrele de polen Tesla

 1. Având grijă ca săgețile de pe ambele filtre noi să fie orientate spre spatele vehiculului, introduceți filtrul inferior în modulul HVAC și coborâți-l în poziție. Apoi introduceți filtrul superior pentru habitaclu deasupra.
 2. Pliați clapetele spre interior, pentru a putea monta capacul filtrelor pentru habitaclu.
 3. Montați capacul filtrelor pentru habitaclu cuplând clapeta inferioară a capacului și fixându-l cu șurubul T20 sau un dispozitiv de fixare hibrid T20/6mm. Strângeți șurubul la 1,2 Nm / 0,89 ft-lb. Pe vehiculele cu clapete în locul șurubului T20: introduceți în poziție canelura superioară a capacului filtrelor pentru habitaclu, apoi fixați clapetele la baza modulului HVAC.
 4. Rebranșați cei doi conectori electrici la componentele de pe capacul spațiului pentru picioare al pasagerului din față, apoi fixați la loc capacul cu clemele.
 5. Aliniați panoul lateral din dreapta cu fantele de localizare din față și din spate de pe consola centrală, apoi apăsați până când toate clemele sunt complet fixate.
 6. Puneți din nou covorașul și mutați la loc scaunul pasagerului din față.

Urmărește-ne pe FacebookX și LinkedIn