Clienții Poștei vor primi SMS la sosirea trimiterilor din afara UE

Autor: EVmarket Romania
posta romana Clienții

Compania Naţională Poşta Română (CNPR) a extins serviciul de alertă prin SMS pentru toate tipurile de trimiteri sosite din afara Uniunii Europene. Clienții vor primi SMS pe telefonul mobil, despre data şi ora de la care se pot prezenta în toate cele 52 de oficii poştale cu asistenţă vamală, pentru ridicarea trimiterilor.

Poşta Română continuă procesul de informatizare a serviciilor oferite clienţilor. Astfel,  clienţii care primesc colete şi trimiteri recomandate.sau simple nu vor mai fi notificaţi prin intermediul avizelor scrise.

Clienții vor primi SMS

Aceştia vor primi un SMS la numărul de telefon aflat pe trimiterile poştale.(dacă a fost furnizat de expeditor), care vă conţine: numărul alocat trimiterii în oficiul poştal, urmat de numărul de tracking.(în cazul trimiterilor înregistrate), data de la care clientul se poate prezenta la oficiul poştal cu asistenţă vamală pentru ridicarea trimiterii, documentele solicitate de către.vamă, perioada de timp în care trimiterea se păstrează la oficiul poştal, precum şi adresa şi programul de lucru al.subunităţii poştale.

Poșta Română a inaugurat cursa poștală București Milano

Serviciul este disponibil pentru pachete mici din categoria Standard şi pachete mici înregistrate, cu o greutate de.până în 2 kg, dar și pentru colete poştale şi trimiteri EMS, până în 30 kg. Avizarea şi reavizarea prin SMS a trimiterilor extracomunitare import.se vor efectua în cadrul subunităţilor poştale cu asistenţă vamală informatizate, în ziua sosirii/prelucrării expediţiilor.

Trimiterile poştale cu conţinut supus controlului vamal sosite şi avizate se vor păstra la sediul subunităţii poştale,.la dispoziţia destinatarilor sau expeditorilor (în cazul trimiterilor returnate de operatorii poştali de destinaţie),.în spaţiul prevăzut pentru depozitare temporară sub supraveghere vamală, astfel:.

  • 30 de zile calendaristice – pachetele mici din serviciul Standard, înregistrate, şi coletele poştale;
  • 15 zile calendaristice – trimiterile EMS.

Poşta Română deschide un Birou de Schimb în Constanţa

La solicitarea scrisă a expeditorului/ destinatarului, acest termen se poate prelungi, fără a se depăşi însă termenul de 90 de zile prevăzut în legislaţia vamală pentru depozitarea.temporară a trimiterii respective la nivelul subunităţii poştale cu asistenţă vamală.

Trimiterile poştale care nu s-au predat către clienții Poștei Române în urma avizării, se reavizează o singură dată, prin aviz SMS, după:.

  • 2 zile calendaristice de la data invitării – în cazul trimiterilor EMS şi a coletelor poştale import din ţările Elveţia şi.Norvegia;
  • 10 zile calendaristice de la data invitării – în cazul celorlalte trimiteri poştale.

La ghişeu, clienții vor prezenta un act de identitate şi mesajul primit pe telefon cu numărul de sosire al trimiterii, apoi va semna în evidenţele oficiantului poştal.

Cu ajutorul acestui serviciu va fi redusă aglomeraţia din oficiile poştale cu vamă şi va fi scurtat semnificativ timpul.în care clienţii sunt notificaţi în legătură cu sosirea trimiterilor poştale. Ne dorim ca, în acest fel, să reducem numărul de trimiteri poştale neridicate. Odată cu simplificarea proceselor operaţionale de la nivelul oficiilor cu vamă, eliminăm şi costuri suplimentare.generate de operaţiunile de avizare şi reavizare, a spus Horia Grigorescu, Directorul General al Poştei Române.

Până astăzi, sistemul de alertare a clienţilor prin SMS funcţiona în 1.160 de oficii poştale din toată ţara, pentru pachetele mici sosite din UE.

Urmărește-ne pe FACEBOOK

Știri similare