Chinina, prezentă în apă tonică, poate da un rezultat fals pozitiv la testul pentru amfetamine. Testul antidrog efectuat în trafic cu un aparat DrugTest poate detecta această substanță, chiar dacă nu ai consumat droguri.
Un rezultat fals pozitiv al aparatului DrugTest poate duce la reținerea permisului de conducere pentru o perioadă de 72 de ore.
Și alte băuturi sau medicamente pot influența rezultatele unui DrugTest. Chiar și cantități mici de substanțe pot fi detectate. Înainte de a conduce, este recomandat să consulți un medic sau farmacist pentru a afla dacă medicamentele pe care le iei pot influența rezultatele unui test antidrog.
Cum funcționează aparatul DrugTest
Dacă ești șofer, verifică compoziția produselor pe care le consumi. Produsele care pot avea urme de morfină, codeină, chinină sau anumiți aminoacizi pot da un rezultat fals aparatului de test.
Caută informații despre substanțele care pot da rezultate fals pozitive la DrugTest. Consumul de apă tonică înainte de a conduce poate avea consecințe neașteptate.
Medicamente care pot fi considerate droguri la testul antidrog:
- medicamente antidepresive: sertralina (Zoloft) sau fluoxetina (Prozac), pot duce la schimbări ale dispoziției, ale gândirii și ale comportamentului.
- medicamente antipsihotice: risperidona (Risperdal) sau olanzapina (Zyprexa), pot avea efecte asemănătoare cu cele ale drogurilor psihedelice, cum ar fi LSD sau halucinogene.
- medicamente stimulante: amfetamina (Adderall) sau metilfenidat (Ritalin), pot duce la o stare de euforie și pot crește vigilența și concentrarea.
- medicamente opioide: morfina sau codeina, sunt analgezice puternice care pot fi abuzate și pot duce la dependență.
Care sunt pedepsele pentru consumul de droguri la volan
Dacă ați consumat droguri și conduceți o mașină, comiteți o infracțiune care se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă.
Spre deosebire de alcool, care în mod normal în 12 ore sau cel mult 24 de ore de la momentul consumului este eliminat din organism, drogurile sunt eliminate mult mai greu.
În funcție de tipul de drog și de cantitatea consumată, dar și de metabolismul persoanei în cauză, acestea pot apărea în sânge chiar și după zile întregi din momentul în care au fost consumate.